وب سایت رسمی گروه بین المللی 10Points

آموزش علم پتروشیمی

من صمد كارگر با تجربه ٢٥ ساله در شيمی و پتروشيمی به شما ياد ميدهم چگونه با استفاده از اين صنعت پول ساز، ثروتمند و روياهاتون رو بسازين.​

کدام صنایع مناسب سرمایه گذاری هستند؟

کدام صنایع مناسب سرمایه گذاری هستند؟

شناسایی مسیر کلی بازار، با وجود ابهامات متعدد

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند ریسک سیستماتیک در بازار سرمایه پایدار است. و از طرفی فروش اوراق دولتی، بی‌ثباتی بازار را افزایش می‌دهد. در چنین وضعیتی که بازار با نوسان همراه است. و در محدوده فعلی درجا می‌زند، نمی توان انتظار رشد یا افت شارپی از شاخص کل را داشت. هرچند برخی دیگر نیز معتقدند در صورت ورود نقدینگی به بازار می توان شوکی را ایجاد کرد. و باعث رشد بازار شد اما به طور کلی و با توجه به شرایط فعلی بورس تهران به نظر می رسد اغلب کارشناسان نسبت به ادامه روند فعلی بورس و رکود بازار اجماع نظر دارند. در اینجا با یک کارشناس و فعال بازار سرمایه درمورد صنایع مناسب سرمایه گذاری گفتگو شده است.

نیلوفر طهماسبی، کارشناس و فعال بازار سرمایه در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین، روند بازار را تحلیل کرده. و گفت: به نظر می‌‎رسد بازار با ریسک سیستماتیک مواجه است؛ برنامه‌هایی که دولت جدید پیرامون سیاستهای مختلفی چون کنترل نرخ ارز دارد. و سیاست‌های بانک مرکزی، بر بازار تاثیر خواهند گذاشت.

کلیت به سمت بازار متعادل است

وی ادامه داد: همچنین می‌دانیم که انتشار اوراق دولتی‌ به بازار آسیب می‌رساند. و مهم‌ترین عاملی که می‌تواند ثبات را به بازار برگرداند، ورود نقدینگی به بازار است. اما در شرایط فعلی نقدینگی موجود هم در حال خارج شدن از بازار است. و به بازار اوراق با درآمد ثابت منتقل می‌شود.

به همین دلیل احتمال اینکه بازار حرکت شارپ رو به بالا یا پایینی را داشته باشد، دور از انتظار است. و به نظر می‌رسد بازار، شرایطی نوسانی داشته باشد. این شرایط احتمال دارد حتی تا یک الی دو سال آینده ادامه یابد. اما در پروسه یکی دو ماهه به خاطر اخبار و نوساناتی که در بازار وجود دارد. ممکن است بازار در مسیر صعودی قرار بگیرد. اما کلیت بازار به سمت بازاری متعادل خواهم بود.

صنایع مناسب سرمایه گذاری

طهماسبی چشم‌اندازی برای صنایع تصویر کرد. و گفت: با توجه به قوانین جدید وضع شده، صنایع دارای ارز ۴۲۰۰تومانی، مثل صنایع دارویی، روغن خوراکی همچنان با جذابیت بیشتری روبه‌رو خواهند بود. در مورد صنعت پتروشیمی نیز می‌توان گفت با توجه به اینکه نرخ خوراک تغییر کرده، افراد با محافظه‌کاری بیشتری دست به معامله می‌زنند. اما این صنعت همچنان ارزندگی خود را حفظ خواهد کرد. از طرفی با دید بازاری می‌توان نوسات خوبی از صنعت بانکی و خودرویی گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره بر ابهامات و اخبار ضد و نقیضی که پیرامون صنعت خودرو وجود دارد. خاطرنشان کرد: همانطور که مشخص است ورود هر کالایی به بورس نیازمند یک سری مقدمات است. و باید شرایط مناسب برای حضور در بازار مورد نظر وجود داشته باشد. در نتیجه باید یک سری سیاست‌گذاری‌هایی در صنعت خودرو رخ دهد. مثل برداشته شدن تعرفه واردات، آزاد کردن واردات خودرو و به طور کلی بازار خودرو را از انحصاری که گرفتار آن است، خارج کنند تا قیمتگذاری منصفانه‌ای در بازار سهام رخ دهد

تا زمانیکه این اتفاق رخ ندهد نمی‌توان در مورد صنعت خودرو صحبت یا سیاستگذاری خاصی را انجام داد.

وی افزود: به‌نظر می‌رسد تصمیمگیری در این باره همچنان زمان‌بر خواهد بود تا به نتیجه خوبی برسد. اما از دید بازار با توجه به اینکه سهام خودرویی به کف قیمتی خود، در چند سال اخیر رسیده است. از دید کارشناسان گزینه‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری هستند.

افزایش نرخ خوراک؛ پتروشیمی‌ها صنایع مناسب سرمایه گذاری

این تحلیلگر بازار با تاکید بر افزایش نرخ خوراک گفت: این افزایش نرخ خوراک به بالای ۲۰سنت، قطعا بر صنعت پتروشیمی تاثیر خواهد گذاشت. اما همانطور که میدانیم ماده اولیه صنعت پتروشیمی دو نوع خوراک گاز و خوراک گاز مایع است. که قطعا صنعت الفین‌ها که بیشتر از گاز مایع استفاده می‌کنند. از این افزایش نرخ آسیب چندانی نخواهد دید. و در مسیر قیمتگذاری آنها تاثیرگذار نیست.

اما شرکت‌هایی که از خوراک گاز استفاده می‌کنند مثل صنعت اوره و متانولی‌ها تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. برای مثال در صنعت اوره‌ای‌ها این افزایش نرخ خوراک با توجه به اینکه نرخ جهانی اوره در حال افزایش است، پوشش داده می‌شود. و تاثیر زیادی در سودآوری این شرکت‌ها نخواهد گذاشت. ولی در صنعت متانول قطعا شاهد افت سودآوری این شرکت‌ها خواهیم بود. به طور کل در شرکت‌های اوره‌ای با حفظ ارزندگی خود، همچنان مناسب سرمایه گذاری هستند.

این کارشناس در پایان با یادآوری تبعات قطعی برق صنایع سیمانی‌ها، فولادی‌ها و صنایع وابسته، در تابستان سال جاری. عنوان کرد: احتمالا در نیمه دوم سال نیز با قطعی گاز، میزان تولید محصولات شرکت‌ها کاهش یابد. البته طبق شیوه نامه منتشر شده. توسط وزارت نفت، شرکت‌ها اولویت‌بندی شده‌اند. طبق این گزارش، شرکت‌هایی که در اولویت اول قرار دارند. آسیب بیشتری خواهند دید. و در مقابل شرکت‌هایی مثل هرمز، کاوه و فخوز که در رده سوم قرار دارند. احتمالا با فاصله زمانی بیشتری تحت تاثیر آسیبها قرار خواهند گرفت.

برای خبرهای بیشتر اینجا را کلیک کنید.

منبع: اقتصادآنلاین

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.