وب سایت رسمی گروه بین المللی 10Points

آموزش علم پتروشیمی

من صمد كارگر با تجربه ٢٥ ساله در شيمی و پتروشيمی به شما ياد ميدهم چگونه با استفاده از اين صنعت پول ساز، ثروتمند و روياهاتون رو بسازين.​

تحلیل بخش خصوصی از برنامه‌های وزارت صمت

تحلیل بخش خصوصی از برنامه‌های وزارت صمت

جذب سرمایه از بخش خصوصی برای توسعه معادن

نمایندگان بخش خصوصی در دو کمیسیون «تسهیل تجارت و توسعه صادرات.» و کمیسیون «صنعت و معدن» اتاق بازرگانی تهران که با حضور سیدمهدی نیازی.، معاون طرح و برنامه وزارت صمت برگزار شد، به بررسی برنامه راهبردی این معاونت برای برطرف کردن چالش‌های موجود در حوزه‌‌‌‌های صنعت،. معدن و تجارت پرداخته. و نقاط قوت و ضعف آن و چالش‌های پیش‌روی این حوزه‌‌‌‌ها را مطرح کردند.

در این نشست، رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران با بیان اینکه یکی از چارچوب‌های اصلی این برنامه راهبردی.، گسترش اکتشاف معادن است. گفت: بسترهای لازم برای این بخش باید فراهم شود. تا بتوان به عدد هدفگذاری شده دست پیدا کرد.

در این برنامه به جذب سرمایه‌‌‌‌گذاری از محل منابع داخلی تاکید شده. که به‌نظر می‌رسد جلب و جذب سرمایه‌‌‌‌گذاری خارجی نیز باید به‌طور جدی مورد‌توجه مسوولان و دست‌‌‌‌اندرکاران قرار بگیرد. و در این رابطه، به موضوع مشارکت بین‌بنگاهی میان شرکت‌های ایرانی و خارجی (جوینت‌ونچر) باید پرداخته شود. تا هم جذب سرمایه و هم تولید در بازارهای جهانی با برند مشترک انجام شود.

ارز صادرات بخش خصوصی

محمد لاهوتی همچنین موضوع تنظیم بازار که در این برنامه راهبردی به آن اشاره شده است را مورد‌توجه قرار داد. و یادآور شد که این مساله را نمی‌توان با تصمیم‌گیری‌‌‌‌ها پشت درهای بسته و اعمال برخی ممنوعیت‌‌‌‌ها یک‌شبه برای صادرات، به اجرا گذاشت. و باید ابزارها و روش‌های کارآمدی برای آن ترسیم کرد.

وی همچنین در رابطه با برنامه‌‌‌‌های مربوط به واردات در مقابل صادرات،. افزود: حتما باید تدبیری اندیشیده شود تا ارز صادراتی بخش خصوصی که منابع خود را با ارز آزاد و نه ارزان‌‌‌ قیمت تهیه می‌کند، فراهم شود. متاسفانه صادرکننده از یک‌‌‌‌سو به‌‌‌‌دلیل تفاوت ۲۰‌درصدی ارز نیما و آزاد قادر به عرضه در نیما نیست. و از سوی دیگر، انگیزه‌‌‌‌ای توسط واردکنندگان برای استفاده از ارز صادراتی این‌گونه صادرکنندگان وجود ندارد.

علی نقیب، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران نیز در سخنانی، بر تدوین برنامه‌‌‌‌های راهبردی در دولت با همکاری بخش خصوصی و صاحبان کسب‌‌‌‌و‌‌‌‌کار تاکید کرد. و لازمه عملیاتی‌شدن این برنامه‌‌‌‌ها را دخالت بخش خصوصی در تدوین آن دانست. وی همچنین یکی از دلایل عدم‌موفقیت در اجرای طرح‌ها و برنامه‌‌‌‌های دولت را عدم‌ثبات در اجرای آن و تغییر یا کنار‌گذاشتن این برنامه‌‌‌‌ها در پی جابه‌‌‌‌جایی دولت‌ها عنوان کرد.

محمدرضا نجفی‌‌‌‌منش، رئیس کمیسیون تسهیل کسب‌‌‌‌و‌‌‌‌کار و رفع موانع تولید اتاق تهران نیز به کمبود نیروی کار در واحدهای صنعتی به‌ویژه در برخی استان‌ها اشاره کرد. و دستیابی به راهکار‌هایی برای تامین‌مالی بنگاه‌‌‌‌ها از طریق نظام بانکی کشور را ضروری دانست.

نیاز به تامین مالی برای انقلاب در صنعت معدن کشور

سجاد غرقی دیگر عضو هیات‌نمایندگان اتاق تهران نیز با بیان اینکه سهم معدن در تولید ناخالص داخلی کشور در خوشبینانه‌‌‌‌ترین حالت ۲/ ۱‌درصد است. برنامه راهبردی تدوینی از سوی وزارت صمت برای چهار سال آینده را خوب توصیف کرد. اما شرط موفقیت آن را منوط به آن دانست که چه بخشی در کشور قرار است این برنامه را اجرا کند.

وی با اشاره به اینکه اصطلاح خام‌‌‌‌فروشی موادمعدنی از سوی حاکمیت بر سر زبان‌‌‌‌ها افتاده است. افزود: اگر این گفتمان بخواهد تداوم یابد و این نظریه کماکان از سوی دولت پابرجا باشد. تعاملات برای استفاده بهینه از بخش معدن در جهش اقتصادی کشور، همچنان به سختی پیش خواهد رفت.

غرقی‌ با بیان اینکه برای بروز انقلاب معدنی در اقتصاد کشور، باید تامین‌مالی در این بخش اتفاق افتد. افزود: تحریک تقاضا و کاهش هزینه‌‌‌‌های بخش خصوصی، دو رویکردی است که برای جهش در بخش معدن کشور باید لحاظ شود.

برای خبرهای بیشتر اینجا را کلیک کنید.

منبع: دنیای‌اقتصاد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.