تحقق رشد ۳۸ درصدی با بهرهبرداری از ۱۷ طرح با ظرفیت ۲۵ میلیون تن
بهزاد محمدی، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون وزیر نفت خبر افتتاح سه طرح پتروشیمی با فرمان ریاست جمهوری طی آخر هفته جاری را اعلام نمود و ادامه داد: افتتاح ۱۷ طرح ۲۵ میلیون تنی طی یکسال، در کارنامه ۵۸ ساله صنعت پتروشیمی رکوردی بینظیراست.
بنا گزارش نیپنا؛ وی ضمن تاکید بر جدیت در توسعه هوشمندانه صنعت پتروشیمی توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: برنامهریزی دقیق نقشه توسعه و اجرا براساس برنامهریزی، یکی از افتخارات صنعت پتروشیمی است .
محمدی گفت: بهرهبرداری از ۱۷ طرح پتروشیمی در آغاز سال ۹۹، اعلام و برنامهریزی شد که تا کنون ۱۴ پروژه با فرمان رئیسجمهور رسما مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. به علت شیوع بیماری برنامه افتتاح ۳ پروژه باقیمانده همراه با تاخیر بود که طی این هفته به صورت رسمی صورت خواهد پذیرفت.
پروژههایی که مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت
معاون وزیر نفت بر اینکه با بهرهبرداری از این سه پروژه، این شرکت تعهد افتتاح ۱۷ طرح پتروشیمی طی یکسال را عملی نموده، تاکید کرد و اظهار داشت: طرح اوره و آمونیاک مسجد سلیمان با ظرفیت سالیانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن، پروژه متانول سبلان با ظرفیت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن سالیانه و پروژه اکسیر حلال عسلویه با ظرفیت سالانه ۵۰ هزار تن تولید پنتان و هگزان که برای اولین بار در صنعت پتروشیمی به اجرا درآمده است، در هفته جاری رسما افتتاح میگردند.
لازم به ذکر است که پتروشیمی اکسیر حلال از شرکتهای تحت حمایت گروه بینالمللی 10points است که ایجاد دانش فنی و تکنولوژی آن به همت مدیر و موسس این گروه صمد کارگر انجام شده است.
محمدی افتتاح ۱۷ پروژه در حوزه پتروشیمی با ظرفیت ۲۵ میلیون تن طی یکسال را رکورد درخشان و بینظیر در کارنامه ۵۸ ساله این صنعت خواند.
معاون وزیر نفت به این موضوع اشاره کرد که ظرفیت نصب شده صنعت ۶۵ میلیون تن از سال ۱۳۴۲ تا سال ۱۳۹۸ بود و در حال حاضر به ۹۰ میلیون تن رشد کرده است.
محمدی ضمن تاکید بر اینکه، معمار توسعه صنعت NPC است، ادامه داد: علاوه بر پلنهای توسعهای لازم است یاداور شویم که امروز صنعت پتروشیمی در زمینه ارزآوری، عرضه و تامین ارز از سامانه نیما پیشرو میباشد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: ظرفیت تولید این صنعت تا سال ۱۴۰۴ دستکم به ۱۳۰ میلیون تن خواهد رسید و با درنظر گرفتن پروژههای جهش سوم، طرحهای خوراک ترکیبی و نیز طرحهای پیشران، شاهد تنوع بیشتری در سبد تولید محصولات پتروشیمی ایران خواهیم بود. طی سالهای آینده درنتیجه این تنوع در سبد محصولات، کاهش واردات محصولات راهبردی پایین دستی را خواهیم داشت.
وی، ضمن تاکید بر اینکه چهره صنعت پتروشیمی با تنوع سبد محصولات تغییر میکند، ادامه داد: پروژههای پیشران صنعت در جهت تکمیل زنجیره توسعه و ارزش صنایع پایین دستی در ۶ زنجیره و با ۳۳ پروژه تعریف شدهاند.