وب سایت رسمی گروه بین المللی 10Points

آموزش علم پتروشیمی

من صمد كارگر با تجربه ٢٥ ساله در شيمی و پتروشيمی به شما ياد ميدهم چگونه با استفاده از اين صنعت پول ساز، ثروتمند و روياهاتون رو بسازين.​

تجهیزات مبدل‏‌ های انرژی با دانش ایرانی بومی‏‌ سازی شد

تجهیزات مبدل‏‌ های انرژی با دانش ایرانی بومی‏‌ سازی شد

تجهیزات مبدل ‏‌های انرژی با دانش ایرانی بومی‏‌سازی شد

اهداف شرکت‌های دانش‌بنیان طبق آیین‌نامه مصوب عبارتند از ترغیب هیات‌علمی دانشگاه‌ها و واحد‌های پژوهشی برای فعالیت‌های بیشتر در رفع نیاز جامعه و امکان افزایش درآمد اعضای هیات‌علمی، افزایش درآمد‌های اختصاصی دانشگاه‌ها و واحد‌های پژوهشی و تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی.

 

در سال‌های اخیر شرکت «نیان الکترونیک» اقدام به بومی‌سازی تجهیزات و فناوری‌های ساخت مبدل‌های انرژی کرده است. همچنین این شرکت در صادرات محصولات این حوزه پیشگام بوده و امسال هم به عنوان صادرکننده نمونه حوزه دانش‌بنیان معرفی شد.

 

به گفته مدیرعامل این شرکت،  محمدعلی چمنیان،  حدود ۲۷ سال پیش فعالیت خود  را آغاز کرده است. وی که دانش میان رشته‌ای (رشته الکترونیک و قدرت) به نام الکترونیک قدرت را داشته است و با بهره‌گیری از این دانش به طراحی تجهیزاتی با عنوان مبدل انرژی الکترونیکی اقدام کرده است.

 

وی می‌افزاید: از ۲۵ سال قبل، پیش‌بینی کرده بودیم که مبدل‌های انرژی نیاز تمامی تجهیزات و تاسیسات در رشته‌های مختلف خواهد بود و این پیش‌بینی به درستی تحقق یافت.

 

 

حدود ۵۰ هزار ‌ایستگاه موبایل در کشور تامین انرژی شد

 

وی همچنین گفت، نیان الکترونیک هم اکنون تامین انرژی شبکه‌های موبایل، ‌ایستگاه‌های مخابراتی و کامپیوتر‌های پوشش‌دهنده شبکه موبایل را برعهده دارد. تامین انرژی حدود ۵۰ هزار ‌ایستگاه موبایل در کشور را این شرکت انجام می‌دهد؛ برق شهر به طور مستقیم تامین کننده‌ی انرژی این ‌ایستگاه‌ها نیست و ‌ایستگاه‌های BTS  بر همین اساس، ساخته شده است.

 

چمنیان مشتریان شماره یک این شرکت را اپراتور‌های تلفن‌همراه معرفی می‌کند و می‌افزاید: دیگر مشتریان شرکت، شبکه‌های ویژه مخابراتی و مخابرات هستند که در این زمینه به صادرات هم می‌پردازیم. همچنین در زمینه‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر در تمامی تجهیزاتی که انرژی خورشیدی و بادی تولید می‌کنند، نیاز به مبدل است تا انرژی را به‌صورت برق مصرفی در منزل یا قابل انتقال روی شبکه تبدیل کنند. نتیجتاً نیان الکترونیک به حوزه انرژی‌های پاک نیز از طریق دانش خود در تولید مبدل‌های انرژی، وارد شده است. این شرکت دانش‌بنیان در انرژی‌های تجدیدپذیر هم به تجاری‌سازی رسیده است.

 

مدیرعامل نیان الکترونیک انجام تحقیقات در حوزه‌ی طراحی داخلی خودرو‌های برقی و بهینه‌سازی انرژی در لوازم خانگی را به عنوان برنامه‌های حال حاضر این شرکت عنوان کرد.

به گفته وی، سهم بازار نیان الکترونیک ۸۵ درصد از کل کشور است.

 

 

ورود به فرابورس؛ با برنامه‌ریزی

 

وی در ادامه می‌افزاید توسعه شرکت‌ها در گردش چرخ صنعت و همچنین تامین سرمایه در گردش برای ادامه فعالیت بسیار مهم است . روش‌های مختلفی برای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی وجود دارد.

 

هم‌اکنون نیان الکترونیک شرکت سهامی خاص است که منابع بانکی سرمایه در گردش مورد نیاز آن را  تامین می‌کنند. اما از اینجا به بعد دیگر امکان تامین مالی این شرکت از طریق منابع بانکی وجود ندارد. از سال آینده نیان الکترونیک به دنبال این است که سرمایه‌های مورد نیاز خود را از طریق فرابورس تامین کند و به زودی تبدیل به سهامی عام شود.

 

چمنیان تاکید می‌کند: برای ۱۰ سال آینده چشم‌انداز این شرکت این است که وارد بورس شود. سپس با جذب سرمایه از طریق بورس، یک اکوسیستم دانش‌بنیان فعال را در خراسان رضوی ایجاد و در این استان کارآفرینی کند. مدیرعامل نیان الکترونیک ادامه می‌دهد: همچنین ارزیابی‌ها حاکی از این است که تا ۱۰ سال آینده، نسبت به ایجاد ده‌ها زیرمجموعه‌ی دانش‌بنیان مرتبط با محصولاتمان را تاسیس کرده و فعالیت شرکت را توسعه دهیم.

 

 

ورود به بازار‌های روسیه و اروپا؛ تلاش برای جلوگیری از خروج ارز

 

وی ضمن امیدواری به کمک۱۰۰ میلیون دلاری به تراز ارزی در سال آینده، اضافه کرد: واقعیت این است که درصورت عدم تولید این محصولات در داخل ، دولت مجبور به واردات این کالا‌ها خواهد شد. این واردات حدود ۱۰۰ میلیون دلار ارزبری خواهد داشت، بنابراین تلاش ما این است که حدود ۱۰۰ میلیون دلار ارزبری را کاهش دهیم که این معادل با صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری است.

 

چمنیان برنامه‌های توسعه این شرکت را اینگونه شرح می‌دهد: در صورت امکان توسعه‌ی شرکت‌های گروه، بازارهای هدف ما کشور‌های حوزه بالکان، CIS و روسیه خواهند بود. امسال هم موفق به دریافت بالاترین رتبه فنی در مناقصه‌ای در روسیه شدیم؛ اما مشکلات تحریم‌ها و نقل و انتقال وجه مانع از انعقاد قرارداد شد. حال با حل این مسائل، روسیه می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین بازار‌های هدف صادراتی ما بشمار آید. هر چند اولویت صادراتی ما کشور‌های همسایه هستند؛ با این حال انتظار می‌رود ترکیه مجرای توسعه‌ی صادرات ما به اروپا باشد.

 

سال ۱۴۰۰؛ کارآفرینی برای ۲۰۰ نفر

 

برخی از صنایع و کسب‌و‌کارها بدلیل شیوع و همچنین تحریم، مشکلات اقتصادی و وضعیت بازار اقدام به تعدیل و کاهش نیروی کار خود کردند. اما به نظر می‌رسد این اتفاق نه تنها برای برخی شرکت‌ها چون نیان الکترونیک رخ نداده، بلکه قرار است بر میزان اشتغال‌زایی آنها اضافه شود.

 

چمنیان در مورد نحوه‌ی آغاز به کار این مجموعه توضیح می‌دهد: از سال ۱۳۷۲ بخش تحقیقاتی شرکت به طور غیررسمی شروع به فعالیت کرد و در سال ۱۳۷۴  به طور رسمی به ثبت رسید. هم‌اکنون این مجموعه مساحتی بالغ بر ۵۰ هزار مترمربع دارد که شامل دفتر درون شهری و کارخانه‌هایی واقع در شهرک‌های صنعتی چناران، توس و کاویان است. علاوه براین برای بالغ بر ۶۰۰ نفر نیروی کار در این گروه صنعتی کارآفرینی شده است.

 

مدیرعامل نیان الکترونیک ضمن تاکید بر عدم تعدیل نیروی کار در شرایط شیوع کرونا می‌افزاید: حتی امسال نسبت به جذب نیرو هم اقدام شده است و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تا سال آینده ۲۰۰ نفر بر نیروی کار شرکت افزوده شود.

 

چمنیان ضمن اشاره به انتظارات از دولت در شرایط ویژه کرونایی ابراز کرد: از دولت انتظار کنترل نوسان نرخ ارز را در چنین شرایطی داشتیم. یا این تغییرات را کم کند و با شیب خیلی ملایم و معقول تغییر دهد که این مهم با توجه به مسائل پیش آمده میسر نشد. علاوه بر این از دولت انتظار بهبود روابط بین‌المللی می‌رفت تا بستری برای صادرات مهیا شود که متاسفانه این موضوع هم هنوز محقق نشده است.

 

ما توقع داشتیم که تسهیلاتی برای صادرکنندگان توسط دولت در نظر گرفته شود که این مهم نه تنها تحقق نیافت، حتی در برخی موارد مجبور شدیم ارز را از بازار آزاد بخریم و به بانک مرکزی عرضه کنیم؛ زیرا تمامی فعالیت‌های ما به بهانه عدم بازگشت ارز صادراتی توسط دولت متوقف شده بود. همه در شرایطی است که هیچ سازوکاری برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات پیش‌بینی نشده بود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.