وب سایت رسمی گروه بین المللی 10Points

آموزش علم پتروشیمی

من صمد كارگر با تجربه ٢٥ ساله در شيمی و پتروشيمی به شما ياد ميدهم چگونه با استفاده از اين صنعت پول ساز، ثروتمند و روياهاتون رو بسازين.​

تقاضای جهانی برق بالاتر از سطح قبل از همه‌گیری کرونا

تقاضای جهانی برق بالاتر از سطح قبل از همه‌گیری کرونا

تقاضای برق از رشد انرژی‌های تجدیدپذیر پیشی گرفت

بر اساس تحقیقات جدید اندیشکده محیط زیست امبر مستقر در لندن، انتشار دی اکسید کربن از بخش برق جهانی از سطح قبل از همه‌گیری افزایش یافته. و به بالاترین حد در نیمه اول سال 2021 رسیده است.

تقاضای برق و انتشار گازهای گلخانه‌ای در حال حاضر 5 درصد بیشتر از آن قبل از شیوع کووید -19 است. که باعث تعطیلی جهانی شد و منجر به کاهش موقت انتشار جهانی گازهای گلخانه‌ای شد. تجزیه و تحلیل نشان می‌دهد که تقاضای برق همچنین از رشد انرژی تجدیدپذیر پیشی گرفته است.
این یافته‌ها نشان دهنده عدم موفقیت کشورها در دستیابی به اصطلاح “بازیابی سبز” است. که مستلزم تغییر جهت از سوخت‌های فسیلی به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر برای جلوگیری از بدتر شدن پیامدهای تغییرات اقلیمی است.

تولید برق از سوخت فسیلی هنوز در اولویت

این گزارش نشان می‌دهد که در سال 2020 هنوز 61 درصد از برق جهان از سوخت‌های فسیلی تأمین می‌شود. پنج کشور G-20 بیش از 75 درصد از برق خود را از سوخت‌های فسیلی در سال گذشته تأمین می‌کردند. این میزان برای عربستان سعودی 100، آفریقای جنوبی 89 درصد، اندونزی 83 درصد، مکزیک 75 درصد و استرالیا 75 درصد بوده است.

تولید زغال سنگ 4 درصد در سال 2020 کاهش یافت. اما در کل زغال سنگ 43 درصد از نیاز مازاد انرژی را بین سال‌های 2019 تا 2020 تامین می‌کرد. آسیا در حال حاضر 77 درصد از برق زغال سنگ جهان را تولید می‌کند و چین به تنهایی 53 درصد تولید می‌کند. در حالی که این میزان در سال 2015 به مقدار 44 درصد بود.

در این مطالعه هشدار داده شده است که انتقال جهان از زغال سنگ، که تقریباً 30 درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای جهان را تشکیل می‌دهد، بسیار آهسته اتفاق می‌افتد. تا از بدترین تأثیرات تغییرات آب و هوایی جلوگیری شود. آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند که تولید زغال سنگ در سال 2021 به دلیل تقاضای برق دوباره رشد خواهد کرد.
“پیشرفت به هیچ وجه به اندازه کافی سریع نیست. دیو جونز ، تحلیلگر ارشد Ember، در بیانیه‌ای گفت: با وجود کاهش تولید زغال سنگ در طول همه‌گیری، هنوز به آنچه لازم است نرسیده‌ایم.

جونز گفت که مصرف انرژی زغال سنگ باید تا پایان دهه 80 درصد کاهش یابد. تا از خطرناک شدن گرمایش جهانی بالای 1.5 درجه سانتیگراد (2.7 درجه فارنهایت) جلوگیری شود.

جونز گفت: “ما باید به اندازه کافی برق تمیز بسازیم تا همزمان زغال سنگ را جایگزین کرده و اقتصاد جهانی را برقی کنیم.”

نیاز به اقدامات جدی برای مهار تغییرات اقلیمی

این یافته‌ها پیش از یک کنفرانس بزرگ آب و هوایی سازمان ملل متحد در گلاسکو، اسکاتلند، در ماه نوامبر آمده است. جایی که مذاکره کنندگان برای اقدامات گسترده‌تر اقلیمی و کاهش گازهای گلخانه‌ای از سوی ملت‌ها تلاش می‌کنند.

بدون کاهش فوری، سریع و وسیع انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی، دانشمندان هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی هشدار می‌دهند که متوسط ​​دمای کره زمین به احتمال زیاد ظرف 20 سال از آستانه 1.5 درجه سانتیگراد عبور می‌کند.

این مطالعه همچنین برخی از موارد مثبت را برجسته کرد. به عنوان مثال، تولید انرژی باد و خورشیدی در سال 2020، 15 درصد افزایش یافت. و سال گذشته تقریباً یک دهم برق جهان را تولید کرد. این میزان نسبت به سال 2015 دو برابر شده است.

برخی از کشورها در حال حاضر حدود 10 درصد از برق خود را از باد و خورشید تامین می‌کنند. از جمله هند، چین، ژاپن، برزیل. ایالات متحده و اروپا بیشترین رشد را در تامین انرژی بادی و خورشیدی تجربه کرده‌اند. که این میزان در آلمان 33 درصد و انگلیس 29 درصد است.
برای خبرهای بیشتر اینجا را کلیک کنید.
منبع: CNBC

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.