جمع سرمایهگذاری از شرکت ها
بیل گیتس صدها میلیون از هفت شرکت بزرگ آمریکایی برای توسعه فناوریهای پاک که میتواند نقش مهمی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی داشته باشد، جمع آوری کرده است.
شرکت Breakthrough Energy، یک موسسه غیرانتفاعی است که توسط گیتس در سال 2016 تأسیس شد. دوشنبه اعلام کرد که از مایکروسافت، BlackRock، جنرال موتورز، خطوط هوایی آمریکایی، گروه مشاوره بوستون، بانک آمریکا و ArcelorMittal سرمایهگذاری جمع کرده است.
حجم کل سرمایهگذاری
شرکت Breakthrough Energy که مقر آن در واشنگتن است، میگوید این پول برای تأمین “کاتالیزور انرژی پیشرفت” استفاده میشود. پروژهای که اوایل امسال راه اندازی شد. و هدف آن تأمین مالی، تولید و ایجاد راه حل های جدیدی است که به اقتصاد بدون کربن صفر کمک میکند.
گیتس در بیانیهای اعلام کرد که اگر جهان از فاجعه آب و هوایی اجتناب کند، “انقلاب صنعتی جدیدی” لازم است.
یکی از بنیانگذاران مایکروسافت میگوید: “بخشی از فناوری مورد نیاز برای رسیدن به صفر گازهای گلخانهای یا هنوز وجود ندارد یا برای بسیاری از جهان گران است.” “کاتالیست برای تغییر آن طراحی شده است. و راهی موثر برای سرمایه گذاری در آینده فناوری پاک ما ارائه میدهد.”
این برنامه در ابتدا بر جذب مستقیم هوا، هیدروژن سبز، ذخیره انرژی طولانی مدت و سوخت پایدار هوانوردی تمرکز خواهد کرد.
شرکت BlackRock متعهد شدا از طریق بنیاد خیریه خود در طول ۵ سال ۱۰۰ میلیون دلار اهدا کند. در حالی که مایکروسافت، خطوط هوایی آمریکا و ArcelorMittal مبلغ مشابهی را متعهد شدهاند. سایرین میزان سرمایهگذاری خود را فاش نکردند.
رسیدن به کربن صفر، مسئولیت مشترک شرکت ها و شهروندهاست
لری فینک، مدیرعامل و رئیس BlackRock، در بیانیهای گفت که انتقال به جهان بدون کربن “مسئولیت مشترک هر شهروند، شرکت و دولت است”. افزود که انتقال جهانی انرژی به 50 تریلیون دلار نیاز دارد.
علیرغم آنچه رهبران و مدیران اجرایی جهان میگویند. انتقال انرژی هنوز در حال وقوع نیست. مصرف جهانی سوختهای فسیلی در حال شتاب گرفتن است. و قرار است حتی بدتر شود و خطر فاجعه آب و هوایی را تشدید کند.
کارول مافت، مدیر اجرایی مرکز غیر انتفاعی میگوید: “این کاملا اتفاق میافتد که گذار از منظر آب و هوا بسیار کند پیش میرود. اما آنچه مهم است که به رسمیت شناخته شود این است که در درجه اول موضوع اراده سیاسی و انتخابهای اقتصادی است.”
یک گزارش بسیار مورد انتظار از سوی پنل اقلیمی سازمان ملل متحد در ماه اوت هشدار داد. که محدود کردن گرمایش زمین به نزدیک به 1.5 درجه سانتیگراد یا حتی 2 درجه سانتیگراد بالاتر از سطوح قبل از صنعتی شدن “در دو دهه آینده بدون دسترسی سریع ” امکان پذیر نخواهد بود.
سرمایهگذاری میلیاردرها روی مبارزه با تغییرات اقلیمی
فینک گفت: “مشارکت ما با برنامه Catalyst نشان دهنده یک تعهد پنج ساله بشردوستانه برای سرمایهگذاری در علوم پیشرفته است. که به پیشبرد راه حلهای حیاتی انرژی پاک کمک میکند.”
آدیتیا میتال، مدیرعامل ArcelorMitta، بزرگترین تولید کننده فولاد در آمریکای شمالی، در بیانیهای اظهار داشت که ابتکاراتی مانند Breakthrough Energy Catalyst برای شرکت و صنعت فولاد بسیار مهم است.
وی گفت: “صنعت فولاد میداند چگونه کربن زدایی کند. اساساً چیزی که دردسترس نیست انرژی پاک با قیمتهای رقابتی است.”
گیتس تنها میلیاردر فناوری نیست که در تلاش برای مقابله با تغییرات آب و هوایی است. جف بزوس، بنیانگذار آمازون، صندوق 10 میلیارد دلاری Bezos Earth را ایجاد کرده است. در حالی که ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا متعهد شد 100 میلیون دلار در فناوریهای جدید جذب کربن سرمایهگذاری کند.
برخی معتقدند که این حداقل کاری است که میلیاردرهای فناوری میتوانند انجام دهند زیرا خود یکی از عوامل اصلی تغییرات آب و هوا هستند. و هوایی بر مناطق مناسب متمرکز کرده اند.
برای خبرهای بیشتر اینجا را کلیک کنید.
منبع: CNBC