ارزهای دیجیتالی
بعد از تصمیم ترکیه برای منع معاملات با ارزهای دیجیتال شاهد افت نسبی ارزش آنها بودیم. ولی در این میان اعلام موضع رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر افزایش مالیات بر سود، آسیب بیشتری به رمزارزها وارد کرد. خبرهای مرتبط با بالارفتن مالیات بر سود سرمایه در ایالاتمتحده، رمزارزها از جمله بیتکوین را به طرف افت بها سوق داده است.
روز سوم اردیبهشت بیتکوین با بیش از ۱۰ درصد افت بها مواجه بود و درنتیجه آن زیر ۴۹ هزار دلار معامله شد. این در حالی است که بیتکوین حدود دوازده روز قبل از آن رکورد ۶۴ هزار و ۶۴۳ دلار را زده بود.
وضعیت سایر رمزارزها
بهای رمزارز شماره دو، یعنی اتریوم نیز روز جمعه با ده درصد افت به دوهزار و ۱۱۷ دلار کاهش یافت. رکورد اتریوم دوهزار و ۶۴۱ دلار بود که دو روز پیش به آن دست یافته بود. در طی هفته گذشته ارزرمزها ۶ روز از ۷ روز معاملاتی را با ضرر به پایان رساندند و میانگین ۲۵ درصد بهای خود را از دست دادند.
تصمیمگیری ترکیه
یک هفته پیش بعد از اعلام تصمیم بانک مرکزی ترکیه، نوسان شدید ارزهای دیجیتال شروع شد که نهایتا به افت شدید بهای ارزهای دیجیتالی ختم شد. مطابق تصمیمگیری صورت گرفته در ترکیه از دهم اردیبهشتماه انجام معامله با این ارزها ممنوع خواهد شد. اخیرا بسیاری از سرمایهگذاران خرد در این کشور به علت افت بهای لیر به سرمایهگذاری در ارز دیجیتال رو آورده بودند. بعد از خبر تصمیم بانک مرکزی ترکیه بیتکوین حدود پنج درصد افت کرد. در کشورهای مختلف، بسیاری از شرکتهای بزرگ معامله با ارزهای دیجیتال را رسما قبول کردهاند. علاوهبراین چند بانک بزرگ هم شروع به استفاده از ارزرمزها کردهاند.
دورنمای ارزهای دیجیتالی
اصولا ارزرمزها ثباتکمتری نسبت به ارزهای معمولی دارند. در شرایطی که ارزهای معمول بازار از طرف مسئولان مورد حمایت و حفاظت قرار میگیرند و نوسان آنها در محدوده مشخصی است، اصل عرضه و تقاضا، بهطور کامل مبنای عملکرد ارزهای دیجیتالی است. بر همین اساس برخی اتفافات بزرگ و کوچک موجب نوسان آنها میشود.
از همین رو ترسیم دورنمای مشخصی برای آنها دشوار بهنظر میرسد. نظر تعدادی از کارشناسان این است که ارزهای دیجیتال در طولانی مدت به ثبات میرسند و در بازار رایج خواهند شد. درمقابل بعضی هم اعتقاد دارند که این ارزها در آینده هم مثل امروز فقط بهمنظور انتقال دیجیتالی سرمایه در زمینههای محدودی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
آمارها نشان میدهد، در سه ماه اول سال ۲۰۲۱ تقریبا چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری در ارزرمزها صورت گرفته است. این درحالی است که کل میزان سرمایهگذاری در ارز دیجیتال در سراسر سال ۲۰۲۰ بالغ بر شش میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بوده است.