بایدن متعهد میشود انتشار گازهای گلخانهای را تقریباً به نصف کاهش دهد
به گفته افراد آشنا به این طرح ، رئیس جمهور ایالاتمتحده متعهد خواهد شد که در نشست روز جهانی زمین که در روز پنجشنبه آغاز میشود ، انتشار گازهای گلخانهای را شدیدا کاهش دهد.
واشنگتن – جو بایدن، رئیسجمهور ایالاتمتحده پنجشنبه اعلام خواهد کرد که این کشور قصد دارد تا پایان این دهه میزان انتشار گازهای گلخانهای را تقریباً به نصف کاهش دهد، این هدف آمریکاییها را ملزم به تغییر شیوه رانندگی، گرمکردن خانه و تولید کالا میکند.
هدف، توسط سه نفر که در مورد این طرح مطلع شدهاند، تأیید شده است. زمان برگزاری یک نشست اجلاس سران جهانی است که آقای بایدن روزهای پنجشنبه و جمعه میزبان آن است، که هدف آن ارسال این پیام است که ایالاتمتحده در تلاش دوباره بینالمللی برای مبارزه با گرم شدن کره زمین است.البته پس از چهار سال انکار گرم شدن کره زمین از طرف دولت ترامپ. سخنگوی کاخ سفید از اظهار نظر در مورد هدف ایالاتمتحده خودداری کرد.
اجماع دوباره بین المللی
پیشبینی میشود رهبران چین، هند و نزدیک به ۴۰ کشور دیگر به طور جدی به بایدن بپیوندند. ایالاتمتحده امیدوار است که اعلام هدف جدید انتشار گازهای گلخانهای باعث شود تا سایر کشورها اهداف خود را افزایش دهند تا زمانی که ملتها دوباره تحت این کشور جمع شوند.
هدف جدید آمریکا تقریباً دو برابر تعهدی است كه دولت اوباما برای كاهش انتشار گازهای گلخانهای ۲۶ تا ۲۸ درصد زیر سطح ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۲۵ دو برابر كرده است. اگرچه به گفته افراد آشنا با هدفی كه در این مورد صحبت كردند، این كشور ۵ سال دیگر فرصت دارد. هدف ۲۰۳۰ که به طور رسمی تحت عنوان “مشارکت ملی تعیین شده” بهعنوان توافق پاریس شناخته میشود، محدودهای خواهد بود که هدف آن کاهش انتشار ۵۰ درصد از سطح ۲۰۰۵ است. یک مقام دولت گفت: این مدل شامل مدلسازی دقیق که نشان دهد پیشنهاد ایالاتمتحده برای تحقق تعهد خود، چگونه اجرایی خواهد شد، نیست.
مطابقت با خواستههای گروههای زیستمحیطی
این هدف تا حد زیادی مطابق با آنچه گروههای زیستمحیطی و کسبوکارهای بزرگ از جمله مک دونالد، تارگت و گوگل برای آن تلاش کردهاند مطابقت دارد. آنها و دیگران استدلال کردند که کاهش انتشار حداقل ۵۰ درصد از سطح ۲۰۰۵ تا پایان دهه تنها راه برای قرار دادن ایالاتمتحده در مسیر حذف آلودگی سوختهای فسیلی تا اواسط قرن است.
روز سه شنبه، جینا مک کارتی، مشاور عالی بایدن در زمینه تغییرات آب و هوایی، اشاره کرد که این کشور قصد تعیین این هدف بلند پروازانه را دارد.
وی در مصاحبهای گفت: “من استدلال میكنم كه فرصتهایی برای عملکرد جسورانه برای ما وجود دارد و ما از این فرصت استفاده خواهیم كرد.”
آیا این طرح امکانپذیر است؟
ناتان هولتمن، مدیر مرکز پایداری جهانی در دانشگاه مریلند و دیگر کارشناسان انرژی، هدف ۵۰ درصدی را غیرقابل تحقق توصیف کردند. هولتمن این طرح را اینگونه توصیف کرد “اقدام بسیار قابلتوجه در تمام بخشهای اقتصاد آمریکا”.
اعتبار تعهد بایدن به توانایی وی در تصویب مجموعهای از سیاستهای جدید داخلی تهاجمی است که برای کاهش شدید انتشار گازهای گلخانهای، به ویژه از دو منبع بزرگ آلودگی گلخانهای کشور، ماشینها و نیروگاهها طراحی شده است.
خانم مک کارتی با روسای آژانس حفاظت از محیطزیست و اداره حمل و نقل در حال کار برای تهیه پیشنویس مقررات جدید در مورد خروجی دود اتومبیل است که ممکن است تا تابستان امسال به اطلاع عموم برسد.
تردیدها باتوجه به تجربه با دولت ترامپ
سایر کشورها با توجه به تجربهای که از دولت ترامپ دارند، نسبت به دوام چنین قوانینی تردید دارند. خانم مک کارتی به عنوان رئیس آژانس حفاظت از محیطزیست در دولت اوباما قوانین مشابهی را نوشت که فقط شاهد نابودی آنها بود.
مایکل اوپنهایمر، استاد علوم زمین و امور بینالملل در دانشگاه پرینستون گفت: “مهمترین قسمت هر کاری که آنها انجام میدهند اطمینان از دوام آن است.”
برنامههای زیرساختی ایالاتمتحده برای کاهش انتشار
دولت ایالاتمتحده همچنین سعی دارد بسته زیرساختی ۲/۳ تریلیون دلاری را از طریق کنگره ارائه دهد، که شامل برنامههایی برای هزینههای کلان در پروژههایی مانند ایستگاههای شارژ وسایل نقلیه الکتریکی و گسترش خطوط انتقال انرژی برای باد و خورشید است.
بسیاری از دموکراتها امیدوارند که این طرح شامل یک دستورالعمل باشد که شرکتهای برق را ملزم میکند تا درصد مشخصی از برق خود را از باد و خورشید تولید کنند.
اما چشم انداز تصویب این طرح در کنگره همچنان نامشخص است. برخی از جمهوریخواهان حمایت موقت از لایحه مصالحه زیرساختها را پیشنهاد دادهاند که شامل پروژههای سنتیتر مانند بزرگراهها و پلها میشود اما تغییرات اقلیمی را کنار میگذارد.
این باعث پیروزی دو جانبه در سیاست اصلی داخلی برای بایدن است. اما در این سیاستگذاری ایالاتمتحده یک قانون دائمی و برگشتناپذیر برای آب و هوا نخواهد داشت.