وب سایت رسمی گروه بین المللی 10Points

آموزش علم پتروشیمی

من صمد كارگر با تجربه ٢٥ ساله در شيمی و پتروشيمی به شما ياد ميدهم چگونه با استفاده از اين صنعت پول ساز، ثروتمند و روياهاتون رو بسازين.​

آیا آلودگی آب فوکوشیما در اقیانوس پایان می‌یابد. باید نگران باشیم؟

آیا آلودگی آب فوکوشیما در اقیانوس پایان می‌یابد. باید نگران باشیم؟

آیا آلودگی آب فوکوشیما در اقیانوس پایان می‌یابد. باید نگران باشیم؟

بیش از ۱/۲ میلیون تن آب تصفیه شده، و زمان در حال اتمام است. نخست وزیر ژاپن یوشیهیده سوگا روز چهارشنبه گفت که دولت به زودی باید تصمیم بگیرد که آیا بعد از یک سال بلاتکلیفی، آب آلوده ایجاد شده در نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما دایچی را که در آن فرو رفته است را آزاد کند.

 

سوگا این سخنان را در جلسه‌ای با هیروشی کیشی، رئیس فدراسیون ملی انجمن‌های تعاونی شیلات موسوم به JF Zengyoren ، بیان کرد که مخالفت شدید صنایع شیلات با این تصمیم را اعلام کرد. به گفته نخست وزیر، دولت به مدت کافی تصمیم را به تعویق انداخته است و به دلیل کمبود فضای نیروگاه برای ذخیره آب آلوده، انتشار آب در اقیانوس “اجتناب ناپذیر است”.

 

۱/۲ میلیون تن آب انباشته شده است

مسئله این است: نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما دایچی، که به دلیل زلزله ۲۰۱۱ توهوکو و سونامی دچار ذوب هسته شد، پس از استفاده برای خنک‌سازی سوخت‌های ذوب شده، مقدار زیادی آب آلوده به اشعه ایجاد شده است. اکنون، ظرفیت ذخیره مخازن آب در این مجموعه که بیش از ۱/۲ میلیون تن آب تصفیه شده در آن جمع شده است، انتظار می‌رود حدود پاییز سال ۲۰۲۲ به پایان برسد. از آنجا که دو سال آماده‌سازی برای آزاد شدن آب طول می‌کشد، دولت سوگا می‌خواهد در اسرع وقت تصمیم رسمی بگیرد.

 

تصفیه آب آلوده

این آب با سیستم پیشرفته فرآوری مایعات معروف به ALPS تصفیه می‌شود. این سیستم بیشتر آلودگی‌ها را از بین می‌برد. با این حال، نمی‌تواند تریتیوم رادیواکتیو، محصول جانبی راکتورهای هسته‌ای را حذف کند.

 

سال گذشته در ماه فوریه، یک هیئت دولت ژاپن روش‌های مختلف دفع آب را از تبخیر یا ذخیره آن در زیر زمین تا انتشار در اقیانوس پیشنهاد کرد. در ماه مارس، شرکت برق توکیو – صاحب نیروگاه – طرحی را برای رقیق کردن آب به زیر حد مجاز غلظت مواد رادیواکتیو ارائه داد، و در حالی که دولت امیدوار بود که در اکتبر سال گذشته، که زمان بیشتری برای بحث و گفتگو لازم باشد.

 

آیا واقعاً این طرح خطرناک است؟

هنگامی که هزینه و امکان فنی در نظر گرفته شد، رقیق کردن آب حاوی تریتیوم و آزادسازی آن در دریا توسط دولت ترجیح داده شد. پس از تصفیه آب به بهترین شکل و رقیق شدن تریتیوم، ممکن است در طی ۳۰ سال آب آرام آرام به دریا ریخته شود. مقامات ژاپنی می‌گویند این روش اطمینان حاصل خواهد کرد که آب برای مردم خطرناک نخواهد بود.

 

با این وجود صیادان و برخی دولت‌های محلی که از آسیب احتمالی شهرت به غذاهای دریایی محلی ترس دارند، با این طرح بحث‌برانگیز به شدت مخالفت می‌کند. کشورهای همسایه مانند چین و کره جنوبی نیز نسبت به تخلیه آب آلوده ابراز نگرانی کرده‌اند.

 

در حالی که این طرح همچنان مورد پسند نیست، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از طرح دولت ژاپن حمایت کرده است. مدیرکل رافائل گروسی، در ماه فوریه، هنگام بازدید از مجموعه فوکوشیما، گفت که این روند “مطابق با روش بین‌المللی در صنعت هسته‌ای است” و این یک روش معمول برای آزادسازی آب در نیروگاه‌های هسته‌ای است.

 

با این حال، همچنین باید توجه داشت که، طبق گزارش ژاپن تایمز، ۱۵ کشور و منطقه هنوز هم بیش از ۱۰ سال پس از بحران هسته‌ای فوکوشیما، واردات محصولات کشاورزی و شیلاتی ژاپن را محدود می‌کنند، بنابراین نگرانی‌های مردم همچنان پابرجا است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.