اولویت های سه گانه صنعتی
مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت ضمن ترسیم سه اولویت این معاونت در سال پیش رو اظهار داشت: تعمیق، توسعه و گسترش تولید داخلی با مرکزیت خوداتکایی صنعتی، تکمیل ظرفیتهای خالی واحدهای صنعتی با هدف قرار دادن اولویت تسریع در تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع و بالابردن ظرفیت واحدهای تولیدی صنایع منتخب از اصلی ترین برنامههای اجرایی در سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
راهبری برنامههای بخش صنعت کشور بر عهده، مهدی صادقی نیارکی است، اعلام کرد: ادامه سیاستهای محقق ساختن آرمان تولید داخلی در راستای تعمیق و توسعه تولید داخل بوسیله واحدهای صنعتی در کل کشور هدفگذاری شده است. در همین راستا بالغ بر ۳میلیارد و۴۰۰میلیون دلار داخلیسازی توسط استانها بهمنظور دستیابی به این مهم در سال ۱۴۰۰، برنامهریزی شده است.
صادقی نیارکی به توسعه داخلیسازی در صنایع کلیدی مانند خودرو، لوازم خانگی، ماشینسازی و تجهیزات پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات مخابرات و… اشاره کرد و ادامه داد: در سالی که گذشت ۳میلیارد و۵۰۰ میلیون دلار داخلیسازی بوسیله فعالان صنایع در کل کشور زیر نظر سازمانهای صنعت، معدن، تجارت استانی و مرکز ساخت داخل، ماشینسازی و تجهیزات وزارت صمت تحقق یافته است.
رویکرد برگزاری میزهای توسعه و تعمیق ساخت داخل
او همچنین از دیگر رویکردهای معاونت امور صنایع در سال جاری را ادامه برگزاری میزهای توسعه و تعمیق ساخت داخل دانست و گفت: ۱۴ میز تخصصی با هدف بههمرسانی وتوانمندیها و نیازهای صنعتی تاکنون برگزارشده است.
در همین راستا نیز به زودی پنجمین میز تخصصی توسعه وتعمیق ساخت داخل در صنعت خودرو برگزار میگردد. صادقی نیارکی علاوهبراین از دیگر برنامههای اجرایی این سازمان را تکمیل ظرفیتهای بلااستفاده صنایع برشمرد و ادامه داد: صنایع کلیدی مانند حمل و نقل، لوازم خانگی، پوشاک، نساجی، سلولزی، تایر و پتروشیمی و… در میان حوزههای تولیدی هستند که برنامهریزی بهمنظور بالابردن ظرفیت تولید آنها انجام شده است.
در این شرایط و در صورت فراهم آمدن سرمایه در گردش لازم، جهش تولید با سرعت بیشتری توسط این صنایع محقق خواهد شد. معاون امور صنایع وزارت صمت، دیگر اولویت این معاونت در سال جاری را تامین مواد اولیه موردنیاز صنایع نام برد و ادامه داد: برای حوزه صنعت کشور، مواد اولیه موضوعی حیاتی محسوب میشود.
ما برای اجتناب از هر گونه اختلالی در پروسه تولید فراهم کردن این اقلام با همکاری بانک مرکزی و گمرک بهطور ادامهدار پیگیری میشود. صادقی نیارکی همچنین افزود: افزایش سرعت روند تامین ارز مورد نیاز صنایع بهمنظور واردات مواد اولیه، و علاوهبراین تسهیل و تسریع ترخیص مواد اولیه توسط گمرک، از سیاستهایی است که از حیث حمایت از تولید بوسیله این وزارتخانه مورد پیگیری قرار میگیرد.