مقایسه برق رسانی ایران با جهان
آمارهای برق رسانی به روستاها در جهان و ایران حکایت از فاصله بالاتر از ۲۰ درصد ایران با متوسط جهانی دارد. یعنی متوسط برق رسانی به روستاها در حال حاضر در ایران ۷/ ۹۹ درصد و در جهان ۷۹ درصد است.
عدد روستاهای برق دار کشور به ۵۴ هزار و ۶۴۱ روستا از ابتدای انقلاب تا مرداد ۹۲ رسید. البته تا پایان دی ماه سال ۹۸ این آمار به میزان ۵۷ هزار و ۶۴۴ روستا بالا رفته است. این در حالیست که کار برقرسانی به روستاهای بالاتر از ۲۰ خانواده در کشور به پایان رسیده و در حال حاضر صنعت برق مشغول رساندن برق به روستاها و سکونتگاههای زیر ۱۰ خانواده است.
روستاهای برق دار شده با انرژی خورشیدی
علاوهبراین ۲۴۱ روستا تا هماکنون با انرژی خورشیدی برقدار شدهاند. مدیرعامل شرکت توانیر، محمدحسن متولیزاده، در این خصوص به «ایسنا» اعلام کرد: شاهد خودکفایی کامل صنعت برق ایران هستیم، در شرایطی که صددرصد کشور تحت پوشش برقرسانی قرار گرفته است.
وی افزود حتی روستاهایی با بالاتر از ۱۰ خانواده نیز از نعمت برق بیبهره نیستند. خدمات قابل توجهی در زمینه برق در کشور از بعد کمی و کیفی ارائه شده است به گونهای که طی بحرانهایی مانند سیل اوایل سال و قطع شدن راههای ارتباطی به دلیل باریدن برف در بعضی نواحی کشور فعالین حوزه برق در ارائه خدمت پیشتاز بودهاند.
مدیرعامل شرکت توانیر ضمن اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی در اجرای برنامهها مد نظر آنها قرار میگیرد و اقدامات مناسب صورت میپذیرد، گفت: صنعت برق کشور به خودکفایی کامل دست یافته است.
بطور میانگین، هر ماه در دوره فعالیت این دولت ۳۵ روستا برقرسانی شده که به جهت به پایان رسیدن انتقال برق به روستاهای با جمعیت بیشتر از ۲۰ خانواده و در پی آن ممراکز روستایی با جمعیت بیشتر از ۱۰ خانواده، دوری، مسافت و سختی مسیر برای باقیماندهی روستاها، کار انتقال برق روند کاهشی دارد. هماکنون ۷/ ۹۹ درصد جمعیت روستایی و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری در کشور عزیزمان برخوردار از نعمت برق هستند که در سال ۲۰۱۸ آمار جهانی به ترتیب معادل ۷۹ درصد و ۹۶ درصد بوده است.