افزایش نگرانیهای مرتبط با تولید غذا و محیطزیست
از پرتقال و لیمو در اسپانیا گرفته تا ماهیهایی که در طبیعت اقیانوس اطلس صید میشوند. بسیاری از آنها هنگام انتخاب مواد اولیهای که در بشقاب ما میآیند گزینههای زیادی را پیش روی ما میگذارند. غذا و محیطزیست دو مقوله جدا نشدنی هستند. ولی میتوان از فناوری در تولید غذا بهره برد.
با این حال ، با افزایش نگرانیها در مورد محیط زیست و پایداری، بحث در مورد چگونگی و مکان پرورش غذای ما را به طور فزایندهای با اهمیت کرده است.
ماه گذشته، مناظرهای با انتشار بخش دوم استراتژی ملی غذا، یک بررسی مستقل که به سفارش دولت بریتانیا انجام شد، در انگلیس خبرساز شد.
این گزارش وسیع توسط هنری دیمبلبی، رستوراندار و کارآفرین تهیه شد. و عمدتا بر سیستم غذایی انگلستان متمرکز بود. به برخی از نتایج هشداردهنده رسید.
زنگ خطر آسیب تولید غذا و محیطزیست به صدا درآمده
در خلاصه اجرایی آن آمده است که غذایی که ما مصرف میکنیم – و نحوه تولید آن – “به سیاره ما و سلامتی ما آسیبهای وحشتناکی وارد میکند”.
این نشریه میگوید سیستم غذایی جهانی “تنها عامل اصلی از بین بردن تنوع زیستی، جنگلزدایی، خشکسالی. آلودگی آب شیرین و افت حیاتوحش آبزی است.” این گزارش همچنین ادعا میکند که “پس از صنعت انرژی، دومین عامل بزرگ در تغییر آب و هوا”، تولید غذا است. اکنون تولید غذا و محیطزیست به هم گره خوردهاند.
گزارش دیمبلبی یکی از نمونههایی است که نشان میدهد چگونه زنگ خطر در سیستمهای غذایی به صدا در میآید. اصطلاحی که سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد میگوید شامل همه چیز از تولید و فرآوری تا توزیع، مصرف و دفع است.
طبق اعلام فائو، سیستمهای غذایی 30 درصد از انرژی موجود در کره زمین را مصرف میکنند. این می افزاید: “سیستم های غذایی مدرن به شدت وابسته به سوخت های فسیلی هستند.” اما ممکن تست فناوری در تولید غذا راهگشا باشد.
نمونههایی از فناوری در تولید غذا
همه موارد فوق مطمئناً محل تامل است. در اینجا بخش آینده پایدار CNBC نگاهی به برخی از ایدهها و مفاهیم دارد که میتواند نگرش ما را در مورد کشاورزی تغییر دهد.
در سرتاسر جهان، تعدادی از ایده.ها و تکنیکهای جالب مربوط به تولید غذای شهری مورد توجه قرار گرفته. و باعث ایجاد علاقه میشود. البته در مقیاس بسیار کوچکتر در مقایسه با روشهای رایجتر.
از هیدروپونیک استفاده کنید. که انجمن سلطنتی باغبانی آن را “علم رشد گیاهان بدون استفاده از خاک، با تغذیه آنها از نمکهای معدنی محلول در آب” توصیف میکند.
در لندن، شرکتهایی مانند Growing Underground از فناوری LED و سیستمهای هیدروپونیک برای تولید سبزیجات 33 متری زیر سطح استفاده میکنند. این شرکت با تکیه بر فناوری در تولید غذا. میگوید محصولاتش در طول سال در محیطی عاری از سموم و کنترل شده با استفاده از انرژی تجدیدپذیر رشد میکند.
شرکت Growing Underground با تمرکز بر ” محلیگرایی” ادعا میکند که محصولات آن “میتوانند ظرف 4 ساعت پس از چیدن و بستهبندی در آشپزخانه شما قرار بگیرند.”
کسبوکار دیگر مبتنی بر فناوری در تولید غذا
یکی دیگر از کسبوکارهایی که تلاش میکند در این زمینه نقش برجستهای داشته باشد، Crate to Plate است. که فعالیتهای آن حول کاشت کاهو، گیاهان و سبزیجات برگدار به صورت عمودی متمرکز است. این فرآیند در ظروفی به طول 40 فوت، عرض 8 فوت و ارتفاع 8.5 فوت، با تکیه بر فناوری در تولید غذا انجام می شود.
همانند Growing Underground، امکانات Crate to Plate در لندن مستقر هستند. و از هیدروپونیک استفاده میکنند. یک ایده کلیدی در پشت کسب و کار این است. که با رشد عمودی، میتوان فضا را به حداکثر رساند و استفاده از منابع را به حداقل رساند.
در زمینه فناوری در تولید غذا، همه چیز از رطوبت و دما گرفته تا رساندن آب و جریان هوا تحت نظارت و تنظیم است. سرعت نیز برای مدل تجاری شرکت بسیار مهم است.
آقای Sebastien Sainsbury، مدیرعامل این شرکت، اخیراً به CNBC گفت: “هدف ما این است که هر چیزی را که در کمتر از 24 ساعت برداشت میکنیم به مشتری برسانیم.”
وی گفت: “رستورانها تمایل دارند آن را ظرف 12 ساعت، خرده فروشان آن را تا 18 دریافت کنند. و تحویل منزل در 24 ساعت تضمین میشود.” “تمام انرژی مصرفی مزارع تجدیدپذیر است.”
خودتان رشد دهید
در حالی که احساس هیجان در مورد پتانسیل عملیات مبتنی بر فناوری تولید غذا و بدون خاک مانند موارد فوق وجود دارد. برای بازگشت به اصول اولیه نیز استدلالی وجود دارد.
در بریتانیا، جایی که بخش بزرگی از مردم به دلیل همهگیری ویروس کرونا از خانه کار میکردند. به نظر میرسد محبوبیت کشاورزی بالا رفته است.
در سپتامبر 2020 انجمن خدمات عمومی یک نظرسنجی آنلاین از مقامات محلی در انگلستان انجام داد. از جمله اینکه از پاسخدهندگان میپرسد که آیا در نتیجه Covid-19، “تقاضای قابل ملاحظهای” برای اجاره زمین کشاورزی وجود داشته یا خیر. نزدیک به 90 درصد پاسخها مثبت بوده است.
کشاورزی شهری؛ فناوری در تولید غذا
نیکول کنارد، محقق دکتری در مرکز گرنتهام دانشگاه شفیلد برای آینده های پایدار است.
وی در یک مصاحبه تلفنی با CNBC، اشاره کرد که چگونه اصطلاح “کشاورزی شهری” میتواند به همه چیز از باغها و باغهای خانگی گرفته تا باغهای محلی و مزارع شهری اشاره کند.
او گفت: “بدیهی است که همه غذاها با کشاورزی شهری تولید نمیشوند. اما میتوانند نقش مهمی در تغذیه جوامع محلی ایفا کنند.”
موارد مثبت دیگری نیز وجود داشت، از جمله کاهش سیل و گرما. “این همه مزایایی است که به طور کلی داشتن فضای سبز به همراه دارد. اما بعلاوه یک مزیت دیگر نیز وجود دارد [که] این است که شما برای مصرف محلی غذا تولید میکنید.”
کنارد گفت که در مورد کشاورزی شهری به طور خاص “فرصتی برای ایجاد یک سیستم غذایی محلی” فراهم میشود. که میتواند توسط مصرفکنندگان پشتیبانی شود.
او میگوید: “شما میتوانید از مزارعی که میشناسید. کشاورزانی که میشناسید و همچنین کارهایی را انجام میدهند که به جامعه شما کمک میکند، حمایت کنید.”
قرار است بحثها در مورد چگونگی و محل تولید غذا برای مدت طولانی ادامه یابد. زیرا کسبوکارها، دولتها و شهروندان سعی میکنند راهی برای ایجاد یک سیستم پایدار پیدا کنند که نیازهای همه را برآورده کند.
برای خبرهای بیشتر اینجا را کلیک کنید.
منبع: CNBC