وب سایت رسمی گروه بین المللی 10Points

آموزش علم پتروشیمی

من صمد كارگر با تجربه ٢٥ ساله در شيمی و پتروشيمی به شما ياد ميدهم چگونه با استفاده از اين صنعت پول ساز، ثروتمند و روياهاتون رو بسازين.​

آژانس بین‌المللی انرژی: انتشار CO2 در سال ۲۰۲۳ رکورد جدید ثبت می‌کند

آژانس بین‌المللی انرژی: انتشار CO2 در سال ۲۰۲۳ رکورد جدید ثبت می‌کند

پیش‌بینی آژانس‌بین‌المللی انرژی

طبق آژانس بین‌المللی انرژی، با توجه به پیش‌بینی سازمان مستقر در پاریس، مقدار كمی از هزینه‌های ریکاوری دولت‌ها در پاسخ به بیماری همه‌گیر Covid-19 به اقدامات انرژی پاك اختصاص داده شده است كه انتشار دی اکسیدكربن در سال ۲۰۲۳ به سطوح ركورددار خواهد رسید.

تحلیل IEA که روز سه شنبه منتشر شد، اشاره می‌کند که، از سه ماهه دوم سال جاری، دولت‌های جهان تقریباً ۳۸۰ میلیارد دلار برای “اقدامات بهبود پایدار مرتبط با انرژی” اختصاص داده‌اند. این گفته تقریباً ۲درصد از هزینه‌های بهبودی را نشان می‌دهد.

آژانس بین‌المللی انرژی: هیچ چشم‌انداز روشنی وجود ندارد

در بیانیه‌ای که در کنار تجزیه و تحلیل صادر شد. IEA تصویری کاملاً مشخص از میزان کارهایی که برای تحقق اهداف مرتبط با آب و هوا باید انجام شود، ارائه داد.

در این بخش آمده است: “مبالغی که توسط دولتی و بخش خصوصی در سراسر جهان توسط طرح‌های ریکاورب بسیج می‌شوند. كمی از آنچه برای رسیدن به اهداف بین المللی آب و هوایی لازم است، كمتر است.”

این کمبودها “به ویژه در اقتصادهای در حال ظهور و در حال توسعه، که بسیاری از آنها با چالش‌های خاص مالی روبرو هستند، بارز بود.”

با نگاه به جلو، سازمان مستقر در پاریس تخمین زد که طبق برنامه‌های فعلی هزینه‌ها، میزان انتشار دی اکسیدکربن کره زمین در سال ۲۰۲۳ به سطوح رکورددار رسیده. و در سال‌های بعدی نیز به رشد خود ادامه خواهد داد. در این تحلیل ادعا شده هیچ اوج روشنی در چشم‌انداز نیست.

بودجه دولت‌ها برای انرژی پاک اندک است

فاتح بیرول، مدیر اجرایی IEA ، در مورد یافته‌ها گفت: “از زمان شروع بحران Covid-19، بسیاری از دولت‌ها ممکن است در مورد اهمیت بازسازی بهتر برای آینده‌ای پاک‌تر صحبت کرده باشند. اما بسیاری از آنها هنوز بودجه‌ای در نظر نگرفته‌اند. “

وی افزود: “علی‌رغم افزایش جاه‌طلبی‌های آب و هوایی، میزان بودجه‌های بهبود اقتصادی كه صرف انرژی های پاک می شود ، فقط اندكی از كل بودجه است.”
تجزیه و تحلیل و پیش بینی‌های IEA براساس ردیاب بازیابی پایدار آن است که از روز سه شنبه راه اندازی شد و “هزینه های دولت اختصاص یافته به بازیابی‌های پایدار را کنترل می‌کند.”

ردیاب این اطلاعات را می‌گیرد. و سپس از آن استفاده می‌کند تا “چقدر این هزینه سرمایه‌گذاری کلی در انرژی پاک را افزایش می دهد و این تا چه اندازه بر مسیر انتشار CO2 جهانی تأثیر می گذارد.”

بیرول گفت که دولت‌ها باید “سریعاً هزینه‌ها و اقدامات سیاسی را افزایش دهند. تا به تعهداتی که در پاریس در سال ۲۰۱۵ داده‌اند برسند. از جمله تأمین مالی توسط اقتصادهای پیشرفته به کشورهای در حال توسعه.

وی افزود: “اما آنها باید از این هم فراتر روند.” با هدایت سرمایه‌گذاری و استفاده از انرژی‌های پاک به سطحی بالاتر از دوره ریکاوری برسند. تا بتوانند جهان را به مسیر انتشار خالص صفر تا سال ۲۰۵۰ منتقل کنند.

توافق‌نامه پاریس

اشاره بیرول به توافق نامه پاریس قابل توجه است اما جای تعجب ندارد. سایه این توافق نامه، که هدف آن “محدود کردن گرم شدن کره زمین به زیر ۲ درجه، ترجیحاً به ۱/۵ درجه سانتیگراد، در مقایسه با سطح قبل از صنعت” است.
کاهش میزان انتشار دی اکسید کربن تولید شده توسط انسان تا صفر تا سال ۲۰۵۰ برای رسیدن به هدف 1.5 درجه سانتیگراد بسیار مهم تلقی می شود.

چالش افزایش تقاضا برای برق

یافته‌های جدید آژانس بین‌المللی انرژی پس از آن است که گفته شد تقاضای سیاره برای برق برای یک برگشت قوی در سال جاری بسیار بالاست.

گزارش بازار برق که هفته گذشته منتشر شد، پیش بینی می کند تقاضای جهانی برق در سال ۲۰۲۱ تقریباً ۵ درصد و در سال ۲۰۲۲ با رشد ۴ درصدی روبرو خواهد شد. زیرا اقتصاد کشورهای جهان درحال بازیابی از اثرات همه‌گیری هستند.

این گزارش خاطر نشان می کند که اگرچه تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر “به شدت به رشد خود ادامه می‌دهد” اما نمی‌تواند با افزایش تقاضا همراه شود.

به گفته سازمان بین دولتی، تجدیدپذیرها “انتظار می‌رود فقط در حدود نیمی از رشد پیش‌بینی شده تقاضای جهانی در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ تأمین می‌شود.”

سازمان بین‌المللی انرژی: تولید برق با زغال سنگ ادامه دارد

از طرف دیگر، تولید برق مبتنی بر سوخت‌های فسیلی “قرار بود ۴۵درصد تقاضای اضافی در سال ۲۰۲۱ و ۴۰درصد در سال ۲۰۲۲ را تأمین کند.”

واقعیت موجود نشان می‌دهد که دستیابی به اهداف مربوط به آب و هوا در سال‌های آینده چقدر بزرگ است.

شرکت‌های انرژی هنوز در حال کشف مناطق جدید نفتی هستند. به عنوان مثال، در حالی که در کشورهایی مانند ایالات متحده، سوخت‌های فسیلی همچنان نقش مهمی در تولید برق دارند.

در سطح جهانی، تحقیقات آژانس انرژی که هفته گذشته منتشر شد، انتظار دارد تولید برق با زغال سنگ “پس از کاهش ۴/۶ درصدی در سال ۲۰۲۰” “تقریباً ۵ درصد در سال ۲۰۲۱ و ۳ درصد بیشتر در سال ۲۰۲۲” افزایش یابد.

وی افزود: “در نتیجه ، تولید برق با زغال سنگ قرار است در سال ۲۰۲۱ از سطح قبل از همه‌گیری فراتر رود. و در سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود برسد.” برای خبرهای بیشتر اینجا را کلیک کنید.

منبع : CNBC

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.