وب سایت رسمی گروه بین المللی 10Points

آموزش علم پتروشیمی

من صمد كارگر با تجربه ٢٥ ساله در شيمی و پتروشيمی به شما ياد ميدهم چگونه با استفاده از اين صنعت پول ساز، ثروتمند و روياهاتون رو بسازين.​

۱۰ فعالیت برتر جاذب سرمایه گذاری خارجی

۱۰ فعالیت برتر جاذب سرمایه گذاری خارجی

بزرگترین پروژه سرمایه گذاری خارجی سامسونگ

فایننشال‌تایمز از سال‌۲۰۰۳ تاکنون هر ساله ماتریسی را برای ۱۰ فعالیتی که بیشترین جذب سرمایه گذاری خارجی را دارند، تهیه و منتشر می‌کند.

بر اساس گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران به نقل از این منبع بین‌المللی، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که سطوح بی‌سابقه سرمایه‌گذاری در زمینه ایجاد ظرفیت‌های جدید در تولید تراشه، باعث تغییر ماتریس FDI در سال‌۲۰۲۱ شد. و رقم بالای سرمایه‌گذاری در این حوزه موجب شد تا برای اولین‌بار در این سال‌بخش نفت و گاز از فهرست ۱۰ بخش برتر دریافت کننده FDI خارج شود. با وجود تحولات سال‌۲۰۲۱، تولیدکنندگان نیمه‌هادی بلندپروازانه‌ترین برنامه‌های سرمایه‌گذاری خود را در این سال ‌به اجرا درآوردند. و از بحران تراشه که کلیه صنایع سرتاسر جهان را متاثر کرده بود، به‌عنوان فرصتی برای افزایش سرمایه گذاری استفاده کردند.

 

پس از‌ ماه‌ها گمانه‌زنی شرکت سامسونگ الکترونیک بزرگ‌ترین پروژه سرمایه گذاری خارجی مستقیم خود را در ‌ماه نوامبر سال‌۲۰۲۱ اعلام کرد. و از سرمایه‌گذاری ۱۷میلیارد دلاری در یک کارخانه فابریکی جدید در شهر تیلورتگزاس رونمایی کرد.

نیمه‌هادی‌ها جذاب‌ترین حوزه

همچنین دو شرکت TSMC تایوانی و اینتل آمریکایی نیز به ترتیب یک پروژه ۰۵/ ۷‌میلیارد دلاری در ژاپن و یک پروژه ۷‌میلیارد دلاری در مالزی را اعلام کردند. به‌طور کلی، در مجموع کل سرمایه گذاری خارجی مستقیم در قالب ایجاد واحد جدید (سرمایه‌گذاری سبز) در بخش نیمه‌هادی‌ها در سطح ۲۰۲۱ به ۶/ ۵۶میلیارد دلار رسید‌. که تا به امروز بالاترین سطح سرمایه‌گذاری با افزایش ۲۷۱درصدی نسبت به سال‌۲۰۲۰ است.

داده‌های هفته‌های نخست سال‌۲۰۲۲ نیز نشان می‌دهد که موج سرمایه‌گذاری در این بخش همچنان در حال افزایش است. اینتل ۲۰میلیارد دلار برای ساخت یک کارخانه بزرگ در اوهایو (بزرگ‌ترین پروژه سرمایه‌گذاری که آمریکا تاکنون جذب کرده) متعهد شده است و TSMC به تنهایی برای افزایش ظرفیت تولید در سال‌۲۰۲۲ حدود ۴۴‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری را در نظر گرفته است. بررسی ارقام بازارهای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی نشان می‌دهد که در سال‌۲۰۲۱، فقط دو بخش انرژی‌های تجدیدپذیر و بخش ارتباطات در سال‌۲۰۲۱ بیش از حوزه نیمه‌هادی‌ها، FDI جذب کردند.

سرمایه گذاری خارجی در انرژی‌های تجدیدپذیر

بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای سومین سال‌متوالی، به‌عنوان بزرگ‌ترین بخش دریافت‌کننده سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در جهان ثبت شد. به‌طور کلی، این بخش در سال‌گذشته ۸۰‌میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی مستقیم جذب کرد. که اگرچه نسبت به سال‌۲۰۲۰ حدود ۸درصد کاهش داشته. ولی همچنان در سازگاری با ابرچرخه‌ای که در سال‌۲۰۱۹ در راستای افزایش تقاضا برای این بخش آغاز شد، است، در حالی‌که انرژی خورشیدی و باد همچنان پرطرفدارترین فناوری‌های انرژی سبز هستند. سال‌۲۰۲۱ سال ‌هیدروژن بود.

 

سرمایه‌گذاران خارجی بیش از ۱۰۰ پروژه به ارزش ۷/ ۲۹میلیارد دلار در تولید هیدروژن سبز و سایر فعالیت‌های مرتبط را اعلام کردند، با این حال در شرایط فعلی هیچ کارخانه تجاری هیدروژن سبز وجود ندارد و چندین سال ‌طول می‌کشد تا اکثر این پروژه‌ها به نتیجه برسند. در سال‌۲۰۲۱، بخش ارتباطات حدود ۴/ ۶۴میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی جهان را به خود اختصاص داد.

رونق دیجیتال در این سال ‌موجب شد تا مسیر برای شرکت‌هایی همچون آمازون، هوآوی، کلودفر و آلفابت، هموار شود. و بتوانند پروژه‌های سرمایه‌گذاری بزرگی را در زیرساخت‌های ابری در طول سال ‌اعلام کنند.

بخش خودرو

ارقام سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری تصویر متفاوتی را برای صنعت خودرو در سال‌۲۰۲۱ ترسیم کرد. که به‌نوعی تاییدی بر این موضوع است که گذار به‌سوی وسایل نقلیه الکتریکی یک بازی ظریف با جمع صفر است.

از یک‌سو، سرمایه‌گذاری در ظرفیت جدید تولید باتری‌های وسایل نقلیه الکتریکی در سال‌۲۰۲۱ به ۹/ ۸میلیارد دلار رسید ‌که نسبت به ۱۲میلیارد دلار در سال‌۲۰۲۰ کاهش یافت. از سوی دیگر.، سرمایه‌گذاری در زمینه تولید تجهیزات اصلی خودرو هم از ۲/ ۲۰‌میلیارد دلار در سال‌۲۰۲۰ به پایین‌ترین رکورد جدید خود یعنی ۴/ ۱۹‌میلیارد دلار در سال‌۲۰۲۱ تنزل یافت. با دور شدن انرژی و حمل‌ونقل از مصرف سوخت فسیلی.، جریان سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز بیشتر کاهش یافته است.

این بخش در سال‌۲۰۲۱ تنها ۲/ ۱۶میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را به خود اختصاص داد. که از پایین‌ترین رقم قبلی یعنی ۶/ ۴۷میلیارد دلار در سال‌۲۰۲۰ بیشتر است. با وجود تنگناهای بازار که منجر به افزایش شکاف قیمت در ‌ماه‌های گذشته شد، سرمایه‌گذاری در ظرفیت تولید گاز طبیعی مایع نیز از این قاعده مستثنی نبود. چرخه سرمایه‌گذاری برای بخش هتل‌ها و گردشگری نیز همچنان تیره و تار است. در سال‌۲۰۲۱ یک رکورد جدید به میزان ۸میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این حوزه، جذب شد. که نسبت به ۶/ ۱۴میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در سال‌۲۰۲۰، حدود ۴۵درصد افت کرد.

برای خبرهای بیشتر اینجا را کلیک کنید.

منیع: دنیای‌اقتصاد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.