وب سایت رسمی گروه بین المللی 10Points

آموزش علم پتروشیمی

من صمد كارگر با تجربه ٢٥ ساله در شيمی و پتروشيمی به شما ياد ميدهم چگونه با استفاده از اين صنعت پول ساز، ثروتمند و روياهاتون رو بسازين.​

گزارش ماهانه تولید ۳۴ کالای منتخب در فروردین‌ماه ۱۴۰۰، خروج از رکود

گزارش ماهانه تولید ۳۴ کالای منتخب در فروردین‌ماه ۱۴۰۰، خروج از رکود

غلبه صنعت بر کرونا: طبق گزارش ماهانه تولید ۳۴ کالای منتخب در فروردین‌ماه ۱۴۰۰

 

از رکود خبری نیست. با ورود به دومین سال همه‌گیری کرونا، اثر آن بر تولیدکنندگان به کمترین سطح ممکن رسیده است. درعین حال بستر برای رشد صنعت در سال۱۴۰۰ آماده است. وزارت صمت در گزارشی رسمی این موضوع را تایید کرده است. در این گزارش نشان داده شده که ۳۲ کالای «معدنی و صنایع معدنی» و «صنعتی» اولین ماه ۱۴۰۰ را با رشد تولید گذرانده‌اند. برعکس شامخ فروردین در این گزارش، رشد چشمگیر فعالیت تولیدکنندگان در فروردین‌ماه نشان داده شده است. همچنین دو کالا نیز رشد منفی را شاهد بوده است. علی‌رغم تولید کالاهای منتخب که روندی مثبت داشته و در بیشتر موارد رشد بالاتر از ۴۰ درصد را تجربه کرده‌اند.

 

جزئیات روند تولید در ماه نخست سال جاری

 

پرچمدار افزایش تولید، صنعت خودرو است. در عین حال حوزه پتروشیمی با رشد ۲/ ۵ درصدی پیشرفت معمول و معقول خود را ادامه داده است. شاهد ۹ برابر شدن تولید کمباین در کشور بوده‌ایم. همچنین بیشترین رشد تولید به ترتیب مربوط به «اتوبوس، مینی‌بوس و ون»، «کامیون، کامیونت و کشنده»، «انواع سواری»، «وانت» و «نخ سیستم پنبه‌ای» در فروردین بوده است. اما تولید دو کالای «آلومینا» و «الیاف اکریلیک» با کاهش مواجه شده است.

آمارهای منتشر نشده از تولید در گزارش وزارت صمت

 

آمارهای این وزارتخانه درمورد کالای منتخب صنعتی نشان‌گر این است که داده‌های ۷ کالای مهم منتشر نشده است. این کالاها عبارتند از «سیگارت»، «تلویزیون»،  «داروی انسانی»، «ظروف شیشه‌ای»، «لاستیک خودرو»، «پودر شوینده» و «دوده». در همین حال اصلاح اطلاعات تولید در فروردین ۹۹ نیز در دستور کار سیاستگذار قرار گرفته است. همچنین در آخرین گزارش این وزارتخانه به ریز جزئیات آمار محصولات پتروشیمی در ماه نخست ۱۴۰۰ اشاره‌ای نشده است. از میان صنایع معدنی و محصولات معدنی، سه کالا رشد چشمگیری را در اولین ماه سال داشته‌اند. این سه کالا شامل «کاشی و سرامیک»، «ظروف چینی» و «کنسانتره زغال‌سنگ» بوده است.

 

دلیل رشد چشمگیر تولید کالاهای منتخب

 

رکود یا رونق کالاهای منتخب نماد و نشانه وضعیت بد یا خوب تولید در کشور است. ازدیاد رقم کالاهای دارای رشد مثبت به عدد کم‌سابقه ۳۲ از ۳۴ کالا نشانگر رونق چشمگیر تولید در کشور است. این موضوع با آمار رشد تولید صنایع بورسی نیز انطباق دارد. اما باید بیاد داشته باشیم که رشد کم‌سابقه خیلی از کالاهای صنعتی به علت شرایط غلبه بر کرونا است. شرایطی که امسال به‌واسطه غلبه بر کرونا در قیاس با فروردین پارسال صورت گرفته است. ولی همچنان از بین چالش‌های فعالان صنعتی، دو دغدغه «نااطمینانی‌های اقتصادی که عمدتا ناشی از فضای سیاسی است» و «کمبود مواد اولیه و قطعات» بیشترین وزن را دارد. در شامخ فروردین شواهدی مبنی بر رشد سفارش‌های خارجی توسط صنایع داخلی وجود داشت. بنابراین یک مساله حیاتی، تامین مایحتاج صنایع داخلی به‌منظور ادامه یافتن پاسخگویی به خریداران داخلی و خارجی است. در صورت محقق شدن این امر، می‌توان شاهد رشد صادرات صنعتی درخور، در پایان سال جاری بود.

پیش‌بینی اولیه کارشناسان

 

پیش‌بینی کارشناسان تا پیش از انتشار گزارش صمت، مبنی بر ضربه بخش تولید از تعطیلات کرونایی و نوروزی بود. به دلیل اینکه حرکت تقاضای داخلی به سمت انقباض و رکود بود و سراسر بخش تولید شرایط رکود پیدا کند. اما همه سناریوهای پیشین بواسطه آمارهای فروردین‌ماه ۱۴۰۰ از کالاهای منتخب به هم ریخت. ادامه رشد در صنایع مهم کشور از جمله خودروسازی، نساجی، سیمان، فولاد، پتروشیمی و لوازم خانگی نشانی از عبور از رکود است. همچنان که ردکردن بیشتر کالاها از نرخ‌های تولیدی در فروردین‌ دو سال ۹۸ و ۹۹ یک نشان دیگر از گذر از رکود است.

خوش‌بینی نسبت به رشد صنعت در سال جاری

 

در حقیقت اگر گزارش‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت از کسب و کارهای سه بخش پتروشیمی، صنعت و معدن مبنا قرار داده شود، می‌توان نسبت به رشد صنعتی در سال جاری خوش‌بین بود.

نکته جالب اینجاست که علی‌رغم بعضی نشانه‌های منفی از شرایط، چشم‌انداز تولید در گزارش شامخ در قله است. این موضوع نشانگر این است که در سال ۱۴۰۰ امکان دارد تولید صنعتی رشد مناسبی داشته باشد. برای خبرهای مرتبط اینجا را کلیک کنید.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.