وب سایت رسمی گروه بین المللی 10Points

آموزش علم پتروشیمی

من صمد كارگر با تجربه ٢٥ ساله در شيمی و پتروشيمی به شما ياد ميدهم چگونه با استفاده از اين صنعت پول ساز، ثروتمند و روياهاتون رو بسازين.​

مرز «ساعت کار» و «ساعت مرگ»

مرز «ساعت کار» و «ساعت مرگ»

تحقیق مشترک دو سازمان جهانی درباره ساعت کار

 

دو سازمان جهانی، ضمن منتشر کردن نتایج یک تحقیق مشترک درباره آثار مخرب «هفته کاری طولانی» هشدار دادند. در این مطالعه نسبت به عبور سازمان‌ها و شرکت‌ها از مرز «ساعت کار مناسب» اخطار داده شده. سازمان بین‌المللی کار و مطالعات سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد، ۳۵ ساعت در هفته سقف مناسب «ساعت کار» است. اگر این زمان از ۵۵ ساعت عبور کند به «ساعت مرگ» بدل خواهد شد.

افزایش مرگ و میر بدلیل ساعات کار طولانی

 

نتایج یک مطالعه مشترک بین این دو سازمان، نشان داد ساعات کاری طولانی سبب مرگ سالیانه صدها هزار نفر در سراسر جهان می‌شود. ILO و WHO دو سازمان جهانی در ارتباط با اشتغال و بهداشت عمومی هستند. نتیجه ارزیابی آنها نشان داد در سال ۲۰۱۶ تعداد مرگ‌ومیر ناشی از بیماری ایسکمی قلبی و سکته ۷۴۵ هزار تن بوده است. که این میزان از سال ۲۰۰۰ رشدی ۲۹ درصدی را نشان می‌دهد.  این تحقیق اولین تحلیل جهانی در مورد تحلیل سلامتی به علت ساعات کاری طولانی بوده است. که در نشریه Environment International منتشر شده است. طبق ارزیابی این دو سازمان ۳۴۷ هزار نفر به‌دلیل بیماری قلبی و ۳۹۴ هزار نفر به‌دلیل سکته در سال ۲۰۱۶ فوت کرده‌اند. این افراد در نتیجه کار حداقل ۵۵ ساعت در هفته، جان خود را از دست داده‌اند. میزان مرگ‌ومیر بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ ناشی از حمله قبلی در نتیجه ساعات کاری طولانی ۴۲ درصد افزایش داشته. در همین بازه تعداد مرگ‌ومیر بدلیل سکته ۱۹ درصد افزایش یافته است.

آمار افزایش ریسک در نتیجه‌گیری تحقیق

 

در نتیجه این تحقیق آمده که ۵۵ ساعت کار در هفته یا بیشتر از آن در مقایسه با ۳۵ تا ۴۰ ساعت ریسک مرگ و میر افزایش می‌یابد. مطابق نتایج ریسک سکته ۳۵ درصد و ریسک مرگ ناشی از بیماری ایسکمی قلبی ۱۷ درصد افزایش خواهد یافت. در سال ۲۰۱۶ ، تعداد ۴۸۸ میلیون نفر در سراسر دنیا در معرض ساعت کار طولانی بوده اند. یعنی بیشتر از ۵۵ ساعت در هفته.

بیماری‌های مرتبط با کار زیاد در بین چه گروه‌هایی بیشتر است

 

بیماری‌های مرتبط با کار زیاد به‌ویژه در مردان، ۷۲ درصد مرگ‌ومیرها بیشتر است. همچنین افراد ساکن در غرب اقیانوس آرام و مناطق جنوب شرق آسیا و کارکنان میانسال، بالاتر است . این سازمان می‌افزاید «بالاترین رکورد مرگ‌ومیر، در میان افرادی است که بین ۶۰ تا ۷۹ سال سن دارند و بین سنین ۴۵ و ۷۴ سال، بیش از ۵۵ ساعت در هفته کار می‌کنند». مرگ‌ومیرها بیشتر در سال‌های بعدی و گاها یکی، دو دهه پس از زمانی که فرد ساعت طولانی کار می‌کرده، رخ می‌دهد.

این تحقیق، شامل بررسی ۲۲ مطالعه در مورد سکته و ۳۷ مطالعه در مورد بیماری‌های ایسکمی قلبی بوده است. همچنین داده‌هایی در ۱۵۴ کشور از بیشتر از ۲۳۰۰ نظرسنجی که بین سال‌های ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۸  جمع‌آوری شده است.

 رویکردی نگران‌کننده

 

جاناتان فراستیک ۴۵ ساله، چند هفته پیش پستی در شبکه اجتماعی لینکداین به اشتراک گذاشته بود، سروصدای زیادی به پا کرد.این پست در مورد ساعات کاری طولانی زنگ هشداری را به صدا درآورد.

فراستیک مدیر برنامه‌نویسی بانک HSBC است. یک روز ناگهان احساس فشار در قفسه سینه خود کرد، فک و گلو و بازویش دچار درد و گرفتگی شد و به سختی می‌توانست نفس بکشد. هنگامی که او حمله قلبی را رد کرد، تصمیم به تغییر رویکردش نسبت به کار گرفت. پست او در لینکداین، توجه صدها نفر دیگر را که تجربیات مشابهی درباره کار زیاد و تاثیرات آن بر سلامتی داشتند را جلب کرد. آقای فراستیک، کارفرمای خود را مقصر ساعات کاری طولانی نمی‌داند. اما یکی کاربران گفته بود «شرکت‌ها بدونتوجه به رفاه شخصی آنها، بیشتر از ظرفیت از کارکنان خود کار می‌کشند».

همه گیری کرونا و افزایش ساعت کار

تحقیق سازمان بهداشت زمان پاندمی را پوشش نمی‌دهد. ولی نتایج آن زمانی در دسترس قرار گرفته که میزان افرادی که ساعات طولانی کار می‌کنند بالارفته است. مقامات سازمان جهانی بهداشت می‌گویند رکود اقتصادی و رشد دورکاری می‌تواند ریسک ساعات کاری طولانی را افزایش دهد. این رویکرد افراد بیشتری را در معرض بیماری و مرگ زودرس در ارتباط با شرایط کار قرار می‌دهد. مسوول فنی WHO، فرانک پگا، گفت: «شواهد نشان می‌دهد هنگامی که کشورها در قرنطینه سراسری هستند، ساعت کاری تا ۱۰ درصد زیاد می‌شود.»

برای خبرهای بیشتر اینجا را کلیک کنید.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.