وب سایت رسمی گروه بین المللی 10Points

آموزش علم پتروشیمی

من صمد كارگر با تجربه ٢٥ ساله در شيمی و پتروشيمی به شما ياد ميدهم چگونه با استفاده از اين صنعت پول ساز، ثروتمند و روياهاتون رو بسازين.​

خیز «تاجر اولی‌»ها در فصل مذاکرات: رشد صدور کارت بازرگانی

خیز «تاجر اولی‌»ها در فصل مذاکرات: رشد صدور کارت بازرگانی

صدور کارت بازرگانی در میانه بهار ۱۴۰۰ حدود ۶۴درصد رشد کرد

تاجراولی‌ها در فصل مذاکرات برای دریافت کارت بازرگانی خیز برداشتند. آمارهای «صمت» نشان می‌دهد در میانه بهار ۱۴۰۰، صدور کارت بازرگانی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود ۶۴درصد رشد کرده است. تمدید کارت‌های بازرگانی نیز در این دوره بیش از ۱۵درصد رشد داشت. سیگنال‌های احیای برجام، استقبال برای ورود به عرصه تجارت را افزایش داده است.

تعداد تاجر‌اولی‌ها در عرصه تجارت افزایش یافت. آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صمت که مربوط به دو‌ماهه منتهی به اردیبهشت امسال است، نشان می‌دهد صدور کارت‌بازرگانی در این دو‌ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد نزدیک به ۶۴ درصدی روبه‌رو شده است. همچنین در اردیبهشت‌ماه نسبت به فروردین‌ماه نیز شاهد رشد نزدیک به ۶۶درصدی صدور کارت‌بازرگانی بوده‌ایم. علاوه بر این تمدید کارت‌های بازرگانی نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته (دو‌ماهه نخست ۹۹) روند افزایشی را طی کرده است.‌

به‌نظر می‌رسد سیگنال‌های مثبت از احیای برجام در فصل مذاکرات، امید به بهبود وضعیت تجارت خارجی را افزایش داده است. از این‌رو استقبال برای ورود به عرصه تجارت و افزایش صدور کارت‌بازرگانی می‌تواند شاهدی برای این ادعا باشد.

دلیل دیگری برای تمدید کارت بازرگانی

اما درباره افزایش کارت‌های تمدیدشده علاوه بر افزایش امید به بهبود وضعیت تجارت، موضوع دیگری نیز وجود دارد. و آن، سررسید کارت‌های ۳ ساله و ۵ساله است. از آنجا‌که کارت‌های بازرگانی به صورت ۳ ساله یا ۵ ساله صادر می‌شوند، احتمال دارد سررسید تمدید این کارت‌ها موجب افزایش تمدید کارت‌بازرگانی شده باشد‌. اما برخی از اخبار نیز حکایت از آن دارند که کارت‌هایی که سال‌ها از موعد تمدید آنها گذشته است، امسال برای تمدید و فعال‌سازی مجدد اقدام کرده‌اند. که این خود نشانه امید به کاهش ریسک‌ها در روند تجارت و نگاه مثبت نسبت به آینده است.

آمارها نشان می‌دهد در دو‌ماهه نخست امسال ۱۰۸۲ فقره کارت‌بازرگانی از سوی ۳۳ اتاق بازرگانی سراسر کشور صادر شده. که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد نزدیک به ۶۴درصدی را نشان می‌دهد. همچنین در اردیبهشت امسال ۶۷۵ فقره کارت‌بازرگانی از سوی اتاق‌ها صادر شده که نسبت به فروردین امسال حکایت از رشد نزدیک به ۶۶ درصدی دارد.
در عین حال، آمار کارت‌های تمدید شده حکایت از آن دارد که در دو‌ماهه نخست امسال ۲۵۲۰فقره کارت‌بازرگانی از سوی ۳۴ اتاق بازرگانی تمدید شده است. که نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۱۶ درصد رشد داشته است. از این تعداد ۱۵۷۹ فقره کارت‌بازرگانی در اردیبهشت‌ماه تمدید شده. که نسبت به فروردین امسال با رشد نزدیک به ۶۸ درصدی روبه‌رو بوده است.

تمرکز تجار جدیدالورود در ۵ اتاق بازرگانی

آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صمت نشان می‌دهد بیشترین تعداد کارت‌بازرگانی صادر شده در دو‌ماهه امسال مربوط به تهران با صدور ۳۷۰ کارت‌بازرگانی است. که رشد ۴۴ درصدی را نسبت به دو‌ماهه نخست سال ۹۹ نشان می‌دهد. همچنین در اردیبهشت امسال نیز بیشترین کارت‌بازرگانی از سوی این اتاق صادر شده است. که تعداد آن ۲۳۱فقره کارت‌بازرگانی است. و نسبت به فروردین‌ماه امسال رشد بیش از ۶۶درصدی داشته است.

پس از تهران، در دو‌ماهه منتهی به اردیبهشت امسال اتاق بازرگانی اصفهان بیشترین کارت‌بازرگانی را صادر کرده است. این اتاق نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد نزدیک به ۷۹درصدی را در صدور کارت‌بازرگانی رقم زده. و ۷۵فقره کارت‌بازرگانی را دربازه دو‌ماهه نخست امسال صادر کرده است. همچنین در اردیبهشت‌ماه نیز ۴۸ کارت‌بازرگانی از سوی اتاق اصفهان صادر نشده. که نسبت به فروردین‌ماه امسال رشد نزدیک به ۷۸درصدی داشته است.

اتاق مشهد با صدور ۷۴ کارت‌بازرگانی در دو‌ماهه اول امسال در جایگاه سوم قرار گرفته است. صدور کارت‌بازرگانی از سوی این اتاق نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد نزدیک به ۳۰ درصدی داشته است. اتاق مشهد در اردیبهشت امسال ۴۲ کارت‌بازرگانی صادر کرده. که نسبت به فروردین‌ماه رشد بیش ۳۱ درصدی داشته است.

بوشهر و تبریز در رتبه‌های بعدی

اتاق بازرگانی بوشهر نیز در دو‌ماهه نخست امسال ۷۰ کارت‌بازرگانی صادر کرده. که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی قابل‌توجه را به ثبت رسانده است. سال گذشته اتاق بوشهر ۶ کارت‌بازرگانی صادر کرده بود. این اتاق در اردیبهشت امسال صدور ۳۶ کارت‌بازرگانی را در کارنامه خود ثبت کرده. که نسبت به‌ماه گذشته آن رشد نزدیک به ۶ درصدی داشته است.

اتاق بازرگانی تبریز با صدور ۴۸ کارت‌بازرگانی طی دو‌ماه اول امسال رتبه پنجم را به خود اختصاص داده است. صدور کارت‌بازرگانی از سوی این اتاق نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بیش از ۱۱۸ درصدی را تجربه کرده است. همچنین این اتاق در اردیبهشت‌ماه امسال ۳۳ کارت‌بازرگانی صادر کرده که نسبت به فروردین‌ماه ۱۲۰ درصد رشد داشته است.

جغرافیای افت صدور کارت بازرگانی

از میان ۳۳ اتاق بازرگانی سراسر کشور، تنها سه اتاق در دو‌ماهه امسال نسبت به دو‌ماهه نخست سال ۹۹ کارت کمتری صادر کرده‌اند.

اتاق کرج افت نزدیک به ۱۵‌درصدی را در صدور کارت‌بازرگانی تجربه کرده. و از ۲۷ کارت صادره در دو‌ماهه ۹۹ به ۲۳ کارت صادره در دو‌ماهه منتهی به اردیبهشت امسال رسیده است. این اتاق در‌ماه اردیبهشت ۱۶ کارت صادر کرده. که نسبت به فروردین‌ماه رشد نزدیک به ۱۲۹ درصدی داشته است.

صدور کارت‌بازرگانی در اتاق بازرگانی زنجان نیز با کاهش ۳۰درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبه‌رو بوده است. این اتاق در دو‌ماهه نخست امسال ۷ کارت‌بازرگانی صادر کرده است. همچنین در اردیبهشت امسال ۳ فقره کارت از سوی اتاق زنجان صادر شده. که نسبت به فروردین‌ماه افت ۲۵ درصدی داشته است.

اتاق بازرگانی قزوین نیز در دو‌ماهه امسال ۷ کارت‌بازرگانی صادر کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افت بیش از ۲۲ درصدی داشته است. این اتاق در اردیبهشت امسال ۲کارت‌بازرگانی صادر کرده که نسبت به فروردین با افت ۶۰ درصدی روبه‌رو بوده است.
اما به‌جز زنجان و قزوین، اتاق‌های بیرجند، زاهدان، رشت و خرم‌آباد نیز در اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به فروردین‌ماه، کارت کمتری صادر کرده‌اند. اتاق بیرجند در دومین‌ماه امسال ۲ کارت صادر کرده. که نسبت به فروردین‌ماه افت بیش از ۷۱درصدی داشته است. البته این اتاق در دو‌ماهه نخست امسال ۹ کارت‌بازرگانی صادر کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۰۰ درصدی داشته است.

وضعیت زاهدان، رشت و خرم‌آباد

اتاق زاهدان در اردیبهشت امسال ۳ کارت صادر کرده که افت ۴۰ درصدی را نسبت به فروردین امسال رقم زده است. این اتاق در دو‌ماهه نخست امسال ۸ کارت‌بازرگانی صادر کرده. که رشد ۷۰۰ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ثبت رسانده است.

اتاق بازرگانی رشت نیز در اردیبهشت امسال ۹ کارت‌بازرگانی صادر کرده که نسبت به‌ماه قبل آن ۱۰ درصد کاهش داشته است. همچنین در دو‌ماهه امسال این اتاق ۱۹ کارت‌بازرگانی صادر کرده که رشد بیش از ۵۸ درصدی را نسبت به دو‌ماهه سال گذشته نشان می‌دهد.
اتاق بازرگانی خرم‌آباد در اردیبهشت امسال هیچ کارت جدیدی صادر نکرده. و افت ۱۰۰درصدی را تجربه کرده است. در عین حال در دو‌ماهه امسال ۴ کارت‌بازرگانی از سوی این اتاق صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بیش از ۳۳درصدی داشته است.

افت و خیز تمدید کارت بازرگانی

از میان ۳۴ اتاق بازرگانی سراسر کشور، تمدید کارت‌بازرگانی در دو‌ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در اتاق‌های کاشان (۶/ ۱۰درصد)، کرج (۷/ ۷ درصد)، مشهد (۳/ ۶درصد)، سمنان (۷/ ۷ درصد)، شیراز (۲/ ۳درصد)، کرمان (۶/ ۱۵درصد)، یاسوج (۵۰ درصد) و همدان (۸/ ۵۳درصد) روند کاهشی را طی کرده است.

در اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به فروردین‌ماه نیز در اتاق‌های بازرگانی آبادان (۳/ ۱۴ درصد)، زاهدان (۴/ ۶۸ درصد) و یاسوج (۱۰۰‌درصد) تمدید کارت‌بازرگانی کاهش داشته است. در عین حال بیشترین رشد تمدید کارت‌بازرگانی در دو‌ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته مربوط به اتاق‌های آبادان (۳/ ۳۳۳ درصد)، زاهدان (۸/ ۱۷۷ درصد)، قم (۵/ ۱۶۱ درصد)، اهواز (۱۴۰‌درصد) و شهرکرد (۵/ ۱۳۷ درصد) است.

برای خبرهای بیشتر اینجا را کلیک کنید.
منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.